Motor og kjøreegenskaper

En litt skuffende motor klarer ikke å overskygge de gode kjøregenskapene til Ford Mondeo.

Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bak grillen, som for øvrig signaliserer motorsport, skjuler det seg en 2-liters motor på 145 hestekrefter. Det bare virker ikke sånn. Motoren overrasker aldri, og ytelsene plasserer den i baktroppen.

Men…

Motorens store fortrinn er at den heller ikke gjør mye av seg når det gjelder vibrasjoner og lyd. Og den er relativt fleksibel, og bruker moderate mengder bensin. Vi målte 0,8 liter per mil ved blandet kjøring.

Dreimomentet på 190 newtonmeter ved 4.500 omdreininger i minuttet sørger for fleksibiliteten, og selv om girkassen er lettsjaltet blir den ikke overarbeidet.

Smilet

Gode kjøreegenskaper kan brukes på mange måter, også på måter der motorkraft ikke er avgjørende. Langturkjøring, selv med last i bilen, er en fryd. Fjæringskomforten er god, og svingene passeres stabilt med presis styring og uten for mye krenging.

Smådumper er imidlertid ikke Mondeos sterke side, de både kjennes og høres. Det betyr at Mondeoen kan bli litt slitsom å kjøre i bygater.

Stabilitetskontroll

Motor og kjøreegenskaper

Alle Mondeoer fra 125 hestekrefter og oppover leveres med ESP (Elektronisk Stabilitets Program) som standard. Dette bidrar til å gjøre en bil, med i utgangspunktet trygge kjøreegenskaper, enda tryggere. Når bilen presses melder det seg en svak understyring, og du har god tid på deg til å lette på gassfoten hvis ikke ESP-systemet allerede har tatt ansvar.

ABS-bremsene med elektronisk bremsekraftfordeling klemmer så hardt og riktig på de fire bremseskivene at oppbremsingene føles effektive, selv om pedalen ble litt myk når manøveren ble gjentatt flere ganger etter hverandre.

Gode seter og sjenerøst med plass er noe av det du kan lese om under kapitelet plass og komfort.