Motor og kjøreegenskaper

1,7 liter er det minste motoralternativet i Honda Stream, og selv om motoren er fleksibel er det grenser for hva den orker.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Og det hadde ikke gjort noe om den orket mer, for Honda Stream besitter kjøreegenskaper i klassetoppen. De gode kjøreegenskapene er en arv fra Civic, som Stream deler plattform med.

Høyt

Både toppeffekt og maksimalt dreimoment er å finne på relativt høye turtall; 125 hestekrefter ved 6.300 o/min og 154 Nm ved 4.800 o/min. Dette preger kjørekomforten ved at man lett blir liggende på høyt turtall for å ha krefter til rådighet.

Spesielt med denne motoren er at det er et veldig jevnt drag hele veien, uten noen form for markerte topper. Imponerende, men litt kjedelig.

Vi brukte 0,78 liter bensin per mil med en del langkjøring, men uten last. Kjører du mye med last i bilen, eller det er mye bykjøring, må du regne med at den lille motoren må presses betydelig mer, og at forbruket vil øke.

Sivilisert

Honda Stream er aldri rampete i oppførselen, den understyrer under press og finner ikke på noe tull under hard oppbremsing. Understellet gjør en god jobb i de fleste type dumper, og spesielt i marsjfart på landeveien er fjæringskomforten høy.

Det krever heller ikke det helt store engasjementet bak rattet i Stream. Styring og bremser krever det ikke, og høyden over bakken innbyr ikke til det.

God, enkel girkasse

Girspaken sitter på dashbordet på samme måte som i Civic. Girmønsteret er tydlig, og det er kort mellom girene. Dette er en girkasse som det er lett å bli venner med, og det er et stort pluss at girspaken sitter så lett tilgjengelig.

Stream leveres ikke med antispinn, og den eneste hjelpen du får utover de gode kjøreegenskapene, er at ABS-bremsene er utstyrt med elektronisk bremsekraftfordeler (EBD).

Vær forsiktig

Alle biler endrer kjøregenskaper når de blir lastet opp. Med syv seter til rådighet vil man være nær total lasteevne med alle setene fylt opp. Derfor blir det ekstra viktig å være oppmerksom på denne endringen i en bil som Honda Stream.

Hvor enkelt det er å plassere vennegjengen bak dørene i Honda Stream kan du lese mer om i avsnittet Plass og komfort.