Motor og kjøreegenskaper

Citroën Berlingo er ikke bilen for de som liker å ta den lange veien hjem. Likevel er kjøreegenskapene bra.

Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det hviner og det hyler. Det er helt tydelig at Citroën Berlingo mistrives med behandlingen den utsettes for. Dette er kort og godt ikke bilen å leke Martin Schanche med.

Lettkjørt

Vi krenger, og vi understyrer. To klare tegn på at Citroën Berlingo er i ferd med å miste grepet fullstendig. Men Berlingo er likevel tryggheten selv på svingete veier. Lett å kontrollere, forutsigbar og veloppdragen. Presser du den understyrer den. Slik er reglene – og det finnes ingen unntak.

I tillegg er grensen fra forhjulene begynner å slippe, til de har sluppet helt ganske bred. Noe problem å kontrollere Berlingo er det derfor ikke.

Sidevangene kollapser

Men det er mer enn blott kjøreegenskapene som sladrer om at Berlingo ikke er bilen for inspirert kjøring på svingete vestlandsveier. Også setene gir opp kampen når kreftene sideveis blir for kraftige. Sidevangene evner rett og slett ikke å holde i mot, resultatet blir at du faller ned på metallrammen rundt setet. Ikke spesielt behagelig, men neppe noe stort problem med tanke på at bilen ikke akkurat inspirerer til kjøreteknikker hvis opprinnelse er hentet fra Formel 1.

110 hester

Motor og kjøreegenskaper

Under Berlingo sitt korte panser finner man en firesylindret 1,6-liters bensinmotor med 110 hestekrefter. Med sine 147 Nm ved 4.000 omdreininger i minuttet er den sterk. Forbruket er oppgitt til 0,74 liter per mil – hvilket er relativt lavt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fleksibel er den også, selv om du nok må regne med å gire noe dersom du har full last i bilen og skal opp bratte og lange bakker. Ved bykjøring er den dessuten rask, noe som gjør at du kan utnytte luker i trafikken. Motormessig har med andre ord ikke Berlingo noen problemer med å følge trafikken, snarere tvert i mot.

Overraskende presis

Som i alle Citroën modeller med tverrstilt motor har også Berlingo kabeloverføring fra girspaken til girkassen. Ofte gir det dårligere presisjon og lengre kast enn dersom man slipper kablene. For Berlingo sin del merker man akkurat dette, trass i at girskiftet på vår testbil var bedre enn hva vi tidligere har opplevd på samme biltype.

Berlingo er nær sagt genial for barnefamilier. Men den er ikke alene.