Motor og kjøreegenskaper

Det er ikke med de største forventningene du legger i vei med en flerbruksbil med såpass moderat motorisering. Vi ble positivt overrasket over Hyundai Matrix.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke fordi den kan hamle opp med hva som helst i svingene, men fordi den har kjøreegenskaper godt over det du kan forvente i flerbruksbilklassen.

Stiv

Kjøreegenskapene er godt hjulpet av spesielt lang akselavstand, for eksempel er en VW Golf stasjonsvogn nesten 40 centimeter lengre men har 8 centimeter kortere akselavstand. I tillegg er Matrix relativt stiv. Det er lite krenging i svinger, og ved bykjøring oppleves Matrix som kvikk.

Også ved unnamanøvre hjelper stivheten til med å beholde veigrepet. Matrix oppfører seg forutsigbart ved å understyre hvis farten skulle være for høy inn i svingen. Dessverre er trommelbremser bak klassestandarden, og også i Matrix kunne vi ønsket oss litt mer effektiv stoppehjelp.

Tilstede

image: Motor og kjøreegenskaper

Matrix har en uproblematisk motor på 1,6 liter. Den yter 90 hestekrefter ved 5.500 o/min. Mest positivt er det at motoren har et bra dreimoment, 140 Newtonmeter (Nm) ved 3.000 o/min. Det er først og fremst dreimomentet som gjør at motoren passer fint i bilen, og som gjør at Matrix kan tilby en avslappende kjøretur, også for sjåføren.

Litt slitsom er girkassen. Den har riktignok fine utvekslinger, men er ikke av de aller mest lettsjaltete. Kløtsjen er lett både i kraft og bruk, og det er et stort pluss ved bykjøring.

Byen

Hyundai Matrix har sin styrke i byen. Den er lett å lukeparkere, og motoren holder fint til å følge trafikken. En annen fordel er den relativt høye sitteposisjonen som gir god oversikt, og den lette servostyringen.

image: Motor og kjøreegenskaper

På landeveien er det også uproblematisk å følge trafikken, men du skal være modig eller dum for å prøve å forsere den. Til det er det ikke nok med 90 hestekrefter under panseret. Drivstofforbruket er akseptabelt med 0,76 l/mil ved aktiv blandet kjøring.

Plass og komfort kan du lese om her.