Motor og kjøreegenskaper

Fra et slagvolum yter den firesylindrede motoren med variable ventiltider 110 hestekrefter. Det holder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Toyota Corolla Verso er en høyst ordinær familiebil. Men den kjører likevel godt, og viktigst av alt – den er forutsigbar.

Gode kjøreegenskaper

Og akkurat det er viktig i en familiebil av Verso sitt kaliber. Ingen som stikker nøkkelen i tenningen gjør det for å få tilfredsstilt sitt behov for inspirert bilkjøring, de gjør det for å komme trygt frem og tilbake. Det gjør du i Corolla Verso – og dersom du skulle feilberegne i en sving sier bilen klart og tydelig i fra med forsiktig understyring. Signalene den sender ut i forkant er heller ikke til å misforstå, tilbakemeldingene er nemlig gode. Men det er en åpenbar svakhet at Toyota ikke har utstyrt bilen med elektronisk stabilitetsprogram som standard.

Passe motorisert

image: Motor og kjøreegenskaper

Ute på veien oppleves Corolla Verso som riktig motorisert. Du vil ikke vinne noen dueller ut fra lyskryss, men du vil garantert trives med motorens fleksibilitet. Et stort register er hva du har å spille på, og de 110 hestene som 1,6-literen med sine variable ventiltider utvikler gjør en god jobb. Vi kjørte bilen tur retur Trondhjeim og hadde ingen store ønsker om mer krefter. Også forbruket er lavt, vi målte det til 0,79 liter per mil.

Fin girkasse

Med til å fullende kjøreopplevelsen var en fint avstemt og presis grirkasse. Den noe uortodokse plasseringen av girspaken på dashbordet fungerer aldeles utmerket – og kløutsjen er lett og fint doserbar.

Vi ser på konkurrentene her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!