Motor og kjøreegenskaper

Jazz er smidig og lettkjørt og egner seg ypperlig til bykjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utviklerne av Honda Jazz har forbarmet seg over alle de som skal komme seg frem på trange steder. Den har blant annet en ekskremt liten svingradius. Vi har aldri kjørt en bil som trenger så liten plass for å svinge rundt. Manøvrering i bygater og ikke minst i parkeringshus er den enkleste sak i verden. I stedet for å kjøre frem og tilbake flere ganger kan du bare svinge rundt en gang.

Kun en motor

Det gjør det enkelt for de som skal kjøpe Jazz. Det er kun en 1,4-liters motor som yter 83 hestekrefter som er tilgjengelig i Norge. Den passer bilen helt topp, og gjør at alle dagens gjøremål går greit unna. Vi har ikke testet bilen med maksimal tillat nyttelast, men malen er at vekt påvirker en liten motor betydelig. I det daglige fungerer motoren bra og du må passe på fartsgrensene med denne bilen også.

Tilvenning

image: Motor og kjøreegenskaper

Jazz er kort og oversiktlig, men du må lære deg hvor fronten befinner seg. Som vanlig er snuta mye kortere enn det du tror, men du ser ikke panseret i det hele tatt. I begynnelsen trenger du å gå ut av bilen et par ganger for å sjekke hvor langt det er til eventuelle hindringer. Ellers er det enkelt å finne ut hvor eventuelle hindringer befinner seg.

Sporty og enkel

Jazz er også forholdsvis sporty. Den er går kvikt gjennom svingene og krenger lite. Kjøreegenskapene er gode og det krever ikke mye energi og ratte seg rundt i Jazz. I tillegg er den lettkjørt. Det er enkelt å dosere bremsekraft og den er ganske lett på rattet. Dette er nok et eksempel på at den er beregnet på bykjøring.

Det geniale med Jazz er interiøret. Mer om blant annet det finner du her.