Motor og kjøreegenskaper

Det er ikke ofte det blir snakk om fart og moro når du har en 1,8-liters motor til disposisjon, Mazda 6 er et hederlig unntak. Her finnes det mye kjøreglede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mazda 6 er utstyrt med en 1,8-liters motor som yter 120 hestekrefter ved 5.500 omdreininger og 165 newtonmeter ved 4.300 omdreininger i minuttet. Tallenes klare tale tyder på at dette ikke sparker rått i fra, men opplevelsen ble likevel en annen.

Vi ble lurt

Maksimalt dreiemoment ligger på 4.300 omdreininger, men det kjennes ikke riktig slik ut. 1,8-literen i Mazda 6 er nemlig også sprek lenger ned i turtallsregisteret. Allerede ved 2.000 omdreninger begynner det å bli sving på sakene, og til å være en såpass liten motor i en sedan på nesten 4,7 meter må vi si at dette er imponerende.

Hvis du skulle føle behov for å teste øvelsen 0-100 kilometer i timen vil dette ta akkurat 10,7 sekunder og toppfarten er hele 197 kilometer i timen.

Dårlig fleksibilitet

Bensinmotorerpå denne størrelsen er selvsagt ikke like fleksible som store seks- og åttesylindrede motorer og turbomotorer Også i Mazda 6 er det derfor nødvendig bruke girspaken flittig for at du skal få optimal trekkraft fra motoren. Det er i grunn greit siden girkassen er både presis og lettsjaltet.

Svært gode kjøreegenskaper

image: Motor og kjøreegenskaper

Mazda har virkelig gjort jobben når det gjelder kjøreegenskaper. Her imponerte bilen skikkelig. I tillegg til å være lettkjørt hadde den også veldig tillitsvekkende egenskaper i våre favorittsvinger. Dette er ikke en bil som sklir på forhjulene (understyrer) når den blir presset. Svinger håndteres på en god måte og styringen er presis. Bilen ligger godt på veien og retningsstabiliteten er god.

Gode respons

I kritiske situasjoner er det lett å vite hva 6 holder på med. Tilbakemeldingene er gode og det er lett å kjenne hva som foregår under dekkene. Mazda har virkelig fått til både kjøreglede og gode kjøreegenskaper i Mazda 6.

I neste kapittel skal vi ta for oss plass og komfort. Mazda 6 er en stor bil - henholdsvis 2 centimeter kortere enn VW Passat og 5 centimeter kortere enn Ford Mondeo. Det trenger ikke ha noen betydning. Det kan for eksempel komme av at de to andre bilene har litt større støtfangere.

Les mer om stor plass og herlig komfort her./A>