Motor og kjøreegenskaper

Peugeot 307 SW er lettkjørt og motoren passer greit til en familiebil. Kjøreegenskapene er gode og helt på høyde med resten av klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Motorene er som i den vanlige 307, men SW slipper unna 1,4-literen som nok hadde blitt for svak. Vi kjørte minste bensinmotor på 1,6 liter og som yter 110 hestekrefter. Det andre bensinalternativet er en 2-liter på 137 hestekrefter. Vi hadde elektronisk stabilitetsprogram (ESP) som koster 6.552 kroner ekstra på vår modell.

Holder så vidt

Det finnes ingen ekstra ressurser i en 1,6 liter med 110 hestekrefter. Mange mil på landeveien avslørte at det ikke er noe ekstra å gi hvis det skulle dukke opp situasjoner som krever det. Både bakker og forbikjøringer må planlegges litt på forhånd. Når motbakker skal forseres må du iblant gire ned til et lavere gir å holde pedalen i bunn for holde 90 kilometer i timen. Dette medfører også høyt turtall. Det samme gjelder forbikjøringer. Du trenger litt større plass enn du kanskje tror og motoren må presses skikkelig.

I rolige omgivelser...

... holder det derimot uten problemer. Motoren holder godt til bykjøring og til å foreta ukens mange små og store gjøremål. Bilen er lettkjørt og det er enkelt å lære seg hvor baken befinner seg. Det kommer mye av at bakruten nesten er helt loddrett, og bilen slutter nærmest der. Verre er det med fronten. Panseret skrår kraftig nedover slik at du ikke ser det. Den beste måten å lære seg hvor bilen slutter, er å få en person til å stå foran å kjøre bilen inntil. Dette er den billige måten å finne ut hvor bilen slutter.

Fast i fisken

image: Motor og kjøreegenskaper

Du sitter en tanke høyere i 307 SW enn i en vanlig stasjonsvogn. Kjøreegenskapene er derimot i klasse med de lavere bilene. Veigrepet er godt og den slynger seg effektiv gjennom svingene. Vi hadde ingen problemer på favorittveien bortsett fra de nevnte begrensede motorressurser.

Det er heller ikke det viktigste med 307 SW. Det er plassen og alle bruksområdene den tilfredstiller, som er det meste spennende. Mer om det finner du på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!