Møt Mini Clubman Concept

Nye Mini Clubman Concept er lang, bred og høy. Utvilsomt den største modellen de har laget. AV: Morten Moum

<b> NY OG STØRRE:</b> Dersom konseptbilen represnterer det endelige prosuktet, vil nye Mini Clubman bli den største Mini-modellen noensinne, og det med god margin. Foto: MINI
NY OG STØRRE: Dersom konseptbilen represnterer det endelige prosuktet, vil nye Mini Clubman bli den største Mini-modellen noensinne, og det med god margin. Foto: MINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste generasjon Mini Clubman vil, dersom vi antar at den ender opp nokså lik konseptbilen, gjennomgå ganske store endringer.

Den vil blant annet miste den lille bakdøren på høyre side, og den vil bli 420 centimeter lang. Det er hele 26 centimeter lengre enn dagens Clubman, og 13 centimeter lengre enn Mini Countryman.

Om disse målene står den dagen bilen blir satt i produksjon, blir dette med god margin den største Mini-modellen.

Seksdørs

Nye Clubman vokser også 17 cm i bredden og 2,5 cm i høyden, hvilket gjør den hele 184,4 cm bred og 145 cm høy.

Den vil ha vanlige bakdører og en todelt bagasjeluke som er festet i sidene, noe som gir bilen hele seks dører.

SEKSDØRS Clubman Concept er en stor bil, og med dobbel bakluke får den hele seks dører. Foto: Mini
SEKSDØRS Clubman Concept er en stor bil, og med dobbel bakluke får den hele seks dører. Foto: Mini Vis mer


Selv om de BMW-produserte konseptbilene ofte er ganske like sluttproduktet, vil mye av interiøret vi får se på Mini Clubman Concept ikke bli å finne i den serieproduserte utgaven.

Interiøret vil etter all sannsynlighet minne om det som i dag er i den nye Mini Cooper.

STILRENT: Selv om interiøret som presenteres i konseptbilen er forlokkende, vil nok sluttresultatet likne mer på dagens Mini-interiør, noe vi heller ikke klager over. Foto: MINI
STILRENT: Selv om interiøret som presenteres i konseptbilen er forlokkende, vil nok sluttresultatet likne mer på dagens Mini-interiør, noe vi heller ikke klager over. Foto: MINI Vis mer


Mini-motor

Motoralternativene i nye Clubman vil også antakeligvis bli de samme som i Minien. Dette innebærer at du kan velge mellom en tresylindret bensinmotor på 1.5 liter, med direkte innsprøytning, 136 hestekrefter og 220 newtonmeter, eller en firesylindret turbomotor på 2,0 liter med 190 hestekrefter og 280 newtonmeter.

Det er også sannsynlig at det vil bli mulig å få Clubman med den nye tresylindrede dieselmotoren på 1.5 liter, med 116 hestekrefter og 270 Nm.Selv den firesylindrede dieselmotoren ser ut til å kunne bli et alternativ.

Start/stopp-knapp kommer som standard på alle modellene, det samme gjør sekstrinns manuell girkasse. Den kan også fås med en sekstrinns automatkasse.