Mot konkurrentene

I en sammenlikningstest mot Volkswagen Golf og Peugeot 307 plasserte vi Corolla på tredjeplass.

Publisert
Sist oppdatert
Mot konkurrentene
Mot konkurrentene
Mot konkurrentene


Med det nye utstyret på plass, og ett prishopp som de fleste vil mene er en justering, er Corolla 1,6 Sol klart mer konkurransedyktig. Det er imidlertid ikke alltid det hjelper å slenge på mer utstyr for at en bil skal klatre i favorittrangeringen.

Komforthopp

Det dybdejusterbare rattet gjør stor forskjell, det føles som man kan orke en dobbelt så lang kjøretur med en fornuftig sittestilling og en sittestilling som kan endres underveis. Alt blir bedre når rattet kan trekkes nærmere – lårene får bedre hvile, ryggvinkelen er mer behagelig samt at armene får jobbe i bedre vinkler.

Også et par andre småting hjelper til for å øke komforten. Setevarmen er nå blitt individuell for setene foran, tidligere kunne bare sjåføren eller begge forsetene få tilgang til denne hverdagsluksusen. En annen detalj som hjelper både for komfort og for trafikksikkerhet er at radio/Cd nå har fått rattbetjening.

Som tidligere

Kjøreegenskapene er det vanskelig å merke noen forskjell på, og Toyota har heller ikke opplyst om det er gjort endringer som skulle påvirke disse. I forhold til konkurrentene betyr det at den henger litt etter i styre- og bremsefølelse, og at den er litt mer rampete i oppførselen når den presses eller veien er ujevn.

Selv motoren er den sprekeste av disse tre har Corolla fortsatt litt igjen før den er på høyde med Golf og 307 når det gjelder kjøreegenskaper.

Hjelper klart

Med den nye Corollaen i sammenlikningstesten hadde jobben vår vært svært mye vanskeligere. Det er ikke mulig å lage en streng rangering mellom biler som ikke kjøres direkte mot hverandre, men Corollaen hadde nok plassert seg ved siden av, eller kanskje til og med passert Peugeot 307 på grunn av små men viktige endringer som er gjennomført.

Når det gjelder Golfen skiller det fortsatt så mye i kjøreegenskaper at vi mener den hadde kommet seg unna med førsteplassen i behold.

Her finner du vårens sammenlikningstest

Store bilder av Corolla

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer