Dartz Mojo er en sporty liten roadster fra... Latvia. Foto: Produsenten
Dartz Mojo er en sporty liten roadster fra... Latvia. Foto: ProdusentenVis mer

Møt Dartz Mojo!

Ja, det er den latviske produsenten Dartz som prøver seg igjen.

Igjen? Ja, for det ble presentert en Dartz for en tid tilbake som ble markedsført under navnet Prombron. Det var en pansret SUV som ble viden kjent for å tilby seter trukket i forhud fra hvalpenis, noe kraftige protester fra naturvernere satte en kjapp stopper for.

En million dollar

Til "daglig" driver Dartz altså med fabrikasjonen av pansrede kjøretøy og de holder til i den tidligere Russo-Baltiqe-fabrikken i Riga. (Les her om vår omtale av den spektakulære Russo-Baltique fra 2006!) Deres mest spektakulære modell til dato har vært Dartz Prombon Monaco Red Edition, pansret og dekorert med gull og rubiner og med en prislapp på en million... dollar.

Moderat, men potensielt heftig

Her har de altså moderert seg betraktelig og vi må si vi for vår del synes denne bilen ser adskillig mer tiltalende ut enn de ovenfor nevnte kjøretøy. Det annonseres at den lille roadsteren skal presenteres for publikum til våren. Dessverre vet vi ikke hva som skjuler seg under panseret, men vi vet i det minste at produsenten har tilgang til V8-motorer på både 360 og 400 hestekrefter så det vil kunne bli ganske heftige saker om Dartz velger å gå den veien.

El-versjon

Miljø-alibi har de allerede tenkt på, for i tillegg til denne modellen, MojoBegge versjonene karakteriseres ved fravær av dører; adgang er det den skyvbare glasstoppen som sørger for. I elversjonen i det minste skal denne inkludere solcellepaneler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dartz annonserer at Mojo skal presenteres på den eksklusive utstillingen Top Marques Monaco i april 2012.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Dartz Mojo er en sporty liten roadster fra... Latvia. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten