Modeller og motorer: Porsche

Sammenlignet med Audi, BMW og Mercedes-Benz er Porsche et ganske oversiktlig bilmerke. Utskifting av 911-serien samt nye motoralternativer sørger imidlertid for at man også hos Porsche må ha tungen rett i munnen for å kunne kalle seg en ekspert.

Publisert
Sist oppdatert
Porsche 911 Carrera Coupé (997)
Porsche 911 Carrera Coupé (997) Vis mer
Porsche Boxster S
Porsche Boxster S Vis mer
Porsche Cayenne Turbo
Porsche Cayenne Turbo Vis mer
Porsche Carrera GT
Porsche Carrera GT Vis mer
Porsche Cayman S
Porsche Cayman S Vis mer


Mens Mercedes-fans har rundt 20 modeller å holde rede på, slipper Porsche-entusiasten unna med fire - Boxster, 911, Cayenne og Carrera GT. Dette kan høres fristende enkelt ut, men er mer komplisert enn som så. 911 finnes nemlig i følgende varianter; Carrera, Carrera S, Carrera 4, Carrera 4S, Turbo, Turbo S, GT2, GT3 og GT3 RS.

I tillegg er Porsche for tiden i full gang med å innføre en helt ny 911-generasjon - den såkalte 997. Dette har tatt tid, og innebærer at man finner både utgående 996-varianter og nye 997-varianter side om side hos de ulike Porsche-forhandlerne.

Åtte grunnmotorer

Heller ikke antall kraftkilder kan måle seg med det de store, tyske premium-merkene kan tilby. Porsche har i utgangspunktet bare åtte grunnmotorer; én V6-motor, fem bokser-seksere, én V8er og én V10-motor. Det som imidlertid kompliserer det hele, er at tre av motorene kommer i ulike effektvarianter. Aller mest komplisert er 3,6-literen, som kommer i fire versjoner.

Selv om Porsche i utgangspunktet er en liten bilprodusent, kan den altså tilby mange ulike motoriseringer, varierende fra 2,7 til 5,7 liter slagvolum og fra 240 til 612 hestekrefter.

Cayman i november

Det må også nevnes at Porsche allerede den 26. november i år vil lansere en helt ny Boxster-basert modell - kupeen Cayman. Denne vil få en helt ny 3,4-liters bokser-motor.

Systematisk oversikt

Det er altså ikke gjort i en håndvending å tilegne seg full oversikt over de ulike Porsche-motorene. Ved å systematisere motorer og modeller, øker imidlertid mulighetene. Og det er nettopp det vi har gjort. Full oversikt finner du her.

 • Store bilder av samtlige Porsche-modeller finner du her.
 • Audi: Modeller og motorer
 • BMW: Modeller og motorer
 • Mercedes-Benz: Modeller og motorer
 • Her finner du mer Porsche-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer