Ny Tesla Model 3 Standard Plus

Model 3 nesten 100.000 billigere

Tesla har nå åpnet for bestilling av den nye innstegsvarianten av Model 3. Og den er billig.

BILLIGERE TESLA MODEL 3: Innstegsmodellen <i>Standard Range Plus</i> koster nå 367.700 kroner, før leveringsomkostninger - 82.900 kroner billigere enn Long Range. Den nye modellen vil imidlertid ikke få forehjulstrekk, som bilen på bildet. Foto: Øystein Bergrud Fossum
BILLIGERE TESLA MODEL 3: Innstegsmodellen Standard Range Plus koster nå 367.700 kroner, før leveringsomkostninger - 82.900 kroner billigere enn Long Range. Den nye modellen vil imidlertid ikke få forehjulstrekk, som bilen på bildet. Foto: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du få deg en Tesla til under 380.000 kroner - 377.020, inkludert leveringsomkostninger, for å være nøyaktig. For natt til i dag ble modellen med det såkalte Standard Plus-batteriet gjort tilgjengelig for salg i en rekke land, deriblant Norge, skriver Tesla i en pressemelding.

Dårligere spesifikasjoner, men ...

Den nye innstegsmodellen har kommer noe dårligere ut på papiret. Den største bakdelen, sammenlignet med de andre Model 3-alternativene, er at rekkevidden begrenser seg til 415 kilometer (WLTP).

Det er godt over 100 kilometer kortere enn Long Range (560 km) og Performance (530 km). Likevel må det ansees som en konkurransedyktig kjørelengde.

Topphastigheten begrenser seg videre til 225 km/t, mens null til hundre km/t gjøres på 5,6 sekunder.

Tesla Model 3 Standard Range Plus har heller ikke firehjulstrekk, som de to andre modellalternativene.

Spesifikasjoner

Rekkevidde Topphastighet 0-100 km/t Pris
Standard Range Plus415 km225 km/t5,6 sek367.700,-
Long Range560 km233 km/t4,6 sek450.600,-
Performance530 km261 km/t3,4 sek533.600,-

*Prisene i tabellen er uten leveringsomkostninger.

Autopilot er standard

Gode nyheter er at den grunnleggende autopilot-pakken blir standardutstyr på nye bestillinger av alle Teslas biler. Det betyr at både adaptiv cruisekontroll og filholderen Autosteer nå er inkludert. De mest avanserte funksjonene, som for eksempel Navigate on Autopilot, er fortsatt en separat utstyrspakke.

Tesla Norge melder at de foreløpig ikke har fått estimert leverings-tid til Norge for den nye Standard Plus-varianten, men at dette vil kommuniseres så snart de vet dette. Norske kunder som bestiller Long Range og Performance-variantene i dag har estimert levering i mai.

Foruten å konkurrere mot sine egne storebrødre vil Standard Range Plus nå konkurrere i det store massesegmentet av elbiler. Her finner vi blant annet nye Nissan Leaf (Long Range), Opel Ampera-e, Hyundai Kona, Kia e-Niro, Kia e-Soul og BMW i3.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!