Mitsubishi viser Outlander Concept

I fjor ble den japanske versjonen av Mitsubishi Outlander presentert på Tokyo bilmesse. Nå viser Mitsubishi et konsept på den europeiske utgaven av den populære SUVen.

Mitsubishi viser Outlander Concept

Mitsubishi viser Outlander Concept

  1. Store bilder


Nye Mitsubishi Outlander vil bli lansert i løpet av første kvartal av 2007. Outlander Concept har store likheter med den japanske varianten av Outlander. Outlander Concept skal likevel gi et hint om hva vi kan vente oss av Outlander når den kommer til Europa til våren. Outlander vil være førstemann ut på Mitsubishis nye plattform i C-segmentet.

Små forskjeller

Mitsubishi viser Outlander Concept


Større hjul, aluminiumslister, en ny grill og andre frontlykter er de største forskjellene på den japanske Outlander og Outlander Concept. Nye Outlander blir en mer moderat versjon av konseptutgaven. Vi regner med at kun detaljer som mer beskjeden dekkutrustning vil utgjøre forskjellen på konseptet og den ferdige produksjonsvarianten. Grillen fra Outlander Concept, som i våre øyne er betydelig friskere enn den på Outlander fra Japan, minner mye om den vi finner på søsknene Grandis og Colt. Vi regner derfor med at denne vil finne vei også til produksjonsvarianten av Outlander, og at Mitusbishi vil gjøre den til et kjennetegn på sine europeiske modeller.

Sterk diesel

Den japanske versjonen av Outlander.
Den japanske versjonen av Outlander. Vis mer


Mitsubishi opplyser at Outlander i første omgang vil komme med en 2,0-liters diesel med 140 hestekrefter. Det er første gang Outlander får en dieselmotor, og det er Volkswagen som leverer denne motoren vi også kjenner fra Mitsubishi Grandis. I Outlander er den kombinert med en sekstrinns manuell girkasse. Dette bør passe Outlander bra, og vi regner med at dette vil være et svært positiv bidrag til salgstallene.

Syvseter

Nåværende Outlander er snart klar for utskiftning
Nåværende Outlander er snart klar for utskiftning Vis mer


Outlander i andre generasjon har vokst fra 4,55 meter til 4,64. Det betyr at man nå har plass til en tredje seterad. Outlander blir da blant de billigste SUVen på markedet med syv seter. Importøren regner også med at Outlander vil bli stor nok til at den kan leveres på grønne skilter. Priser er det for tidlig å si noe om, men vi vil komme tilbake med disse når de er klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder