Mitsubishi viser liten konsept-SUV

Concept-cX er navnet på et kompakt SUV-konsept fra Mitsubishi. Med på lasset følger spennende teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før har Mitsubishi offroaderen Pajero og folkeSUVen Outlander. Nå viser man en mindre høybygd firehjulstrekker på bilutstillingen i Frankfurt om kort tid. På de første skissene fremstår bilen mer som en slags crossover med myke former og litt mer beskjeden høyde enn vi er vant med fra ordinære SUVer.

Lengden er forøvrig 410 centimeter, altså litt over småbilstørrelse.

Aggressiv

Fronten har mange av dragene fra Mitsubishis nye racer Lancer Evolution X. Frontlyktene er dratt langt opp på fremskjermene og uttrykket er aggressivt. Det er også hjulene med dekk i dimensjonen 225/45-19. Hekken er avrundet og drar i alle fall våre tanker i retning Volvo C30.

Interessant motor

image: Mitsubishi viser liten konsept-SUV

Mitsubishi viser liten konsept-SUV

  1. Store bilder


Utseende er en ting, innhold er noe annet, og her fremviser Concept-cX noen spennende Mitsubishi-nyheter, spesielt med tanke på drivlinjen. Motoren er helt ny ”høyytelses” 1,8-liters dieselmotor. Noen spesifikke tall oppgis dessverre ikke, men dersom Mitsubishi skal ha ordene sine i behold bør vi snakke om minimum 160 hester. Det er trolig at en lignende motor kommer i flere av Mitsubishis modeller innen overskuelig fremtid.

Dobbeltkløtsj

Girkassen, som jobber etter dobbeltkløtsj-prinsippet kjent fra Volkswagens DSG, er også spennende. Og denne er garantert realistisk i og med at japanerne allerede har avslørt at nevnte Lancer Evo kommer med en slik løsning om kort tid.

Frankfurt-utstillingen hvor denne bilen skal vises åpner 11. september.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!