Mitsubishi: Space Star - en billig fleksibil

Så er prisene for Mitsubishi Space Star klare. Og med priser fra 184.900 kroner, blir Space Star en sterk utfordrer til de nye fleksibilenes opphav - Renault Megane Scenic.

For 184.900 kroner er det du må ut med for å kunne sette deg inn i grunnmodellen Mitsubishi Space Star 1.3 GL med 86 hk. Bilen er i utgangspunktet velutstyrt, med blant annet ABS bremser, 4 kollisjonsputer, 5 hodestøtter, startsperre, sentrallås, elektrisk oppvarmede forseter, takstativ, lakkerte støtfangere, lyktespylere som standard utstyr. GLX-modellen koster 10.000 kroner ekstra, og byr på elektriske vindusheiser foran og bak, turteller og elektrisk justerbare sidespeil i tillegg til basisutstyret i GL.

Neste modell er Space Star 1.8 GDI med 122 hk - denne modellen koster 226.900 kroner som GL-modell, og et pristillegg på 10.000 kroner oppgradere også denne til en GLX-modell.

Tips!
Vil du vite mer om Space Star; tekniske data, ytre mål og fleksible løsninger? Bruk lenkene til høyre!

Scenic-killer?

Med disse prisene vil Space Star by Renault Scenic på tøff konkurranse. Dette er to biler som byr på praktiske og fleksible løsninger for en aktiv familie. Basismodellen av Scenic koster nemlig 196.230 kroner. Riktignok har denne en 1,6-liters motor, men ytelsesmessig stiller de to bilene nokså likt. I rettferdighetens navn skal det tilføyes at Scenic er en litt større bil en Space Star.

Den største Scenic'en har en toliters motor med 115 hk - det er 7 hk mindre enn Space Stars 1,8-liters GDI-motor. Denne koster drøye 237.000 kroner, mens Space Star 1.8 koster temmelig nøyaktig 10.000 kroner mindre.

Hvordan de to kommer ut i en sammenligning i praktisk bruk og på veien, gjenstår å se. Vi kommer tilbake med prøvekjøring av begge bilene så snart som mulig.

Space Star leveres forøvrig med 3 års fri service, og importøren garanterer drivstofforbruket til 0,68 l/mil for 1,3-literen og 0,71 l/mil for 1,8-literen.