Mitsubishi Space Runner til Norge

Den første Mitsubishi Space Runner rullet av produksjonsbåndene i 1991, og den ble solgt io et svært begrenset opplag her hjemme i 1992 og 1993. Men nå kommer en ny Space-Runner generasjon, og den kommer etter all sannsynlighet til Norge rett over nyåret.

Den nye Space Runner-generasjonen er klar til å innta markedene allerede i høst, men fra den norske Mitsubishi-importøren får vi vite at bilens inntreden på det norske markedet trolig ikke vil bli før til neste år.

Space nummer 3

Fra før har vi to modeller fra Space-familien her i Norge; Space Star og Space Wagon. Space Runner er en flerbruksbil som ligger midt imellom Space Star og Wagon i størrelse; med sine 427 centimeter er den litt lengre enn Space Star, og litt kortere enn Space Wagon. Den har plass til fem, setene kan slås ned for å utnytte lastekapasiteten best mulig, og fra baksetet stiger man ut og inn gjennom en skyvedør på høyre side.

Større motor

De nye Space Runner modellene kommer også med et sterkere motortilbud enn den som sitter i den gamle modellen. Fra 1,8 liter og 115 hester får bensinmotoren en økning til 2,0 liter og 136 hestekrefter. I tillegg blir Space Runner tilgjengelig med en 2,4-liters GDI-motor med 150 hestekrefter.

Vi vil komme tilbake med flere detaljer om bilen senere.