Her er bilens nye ansikt Foto: Mitsubishi
Her er bilens nye ansikt Foto: MitsubishiVis mer

Mitsubishi Outlander oppdateres

Dagens Outlander ser ganske streng ut. Den neste blir skikkelig sint.

På bilutstillingen i New York i april viste Mitsubishi en prototype på Outlander med Evo-inspirert front og kalte den Outlander GT. For et par uker siden dukket det opp bilder av en produksjonsferdig modell med et svært likt oppsyn - i Kina.

Livets middagshøyde

Nå har Mitsubishi i Australia annonsert 2010-modellen av Outlander med bildet vi ser her (den blå bilen). Vi er av dem som synes at Mitsubishis folke-SUV så tøff nok ut fra før og egentlig ikke trengte denne "oppgraderingen", men folkene bak markedsstrategien har tenkt annerledes. Det anses i dag som så å si obligatorisk å fornye en bils utseende cirka midtveis i livssyklusen (altså vanligvis etter omtrent tre år). Det fører blant annet til at medienes oppmerksomhet tiltrekkes igjen (ja, bare se her...) hvilket er bra for salget.

Norsk suksess

Vi prøvekjørte Outlander i november 2006 og ble overbevist om at bilen ville lykkes på det norske markedet. Et år etter fikk bilen nye motorer og ble tilgjengelig med CVT- (trinnløs) girkasse. Og vi fikk rett i våre antakelser - bilen er blitt solgt i flere tusen eksemplarer i sine første tre år på det norske markedet.

Dagens Outlander ser slik ut... Foto: Knut Moberg
Her er bilens nye ansikt Foto: Mitsubishi

Mange har etterlyst diesel i kombinasjon med automat - noe som så langt ikke har vært tilgjengelig.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Diesel og automat

Synes du nye Outlander er...

(Avsluttet)
Penere enn dagens?(62%) 927
Styggere enn dagens?(25%) 380
Hverken styggere eller penere.(13%) 191
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men her er altså den oppdaterte Outlander. Vi har kontaktet importøren ved administrerende direktør Bernt Gjessen, og han kan bekrefte at bilen i fornyet utgave vil bli lansert her i landet før jul i år. Den vil også lanseres med dieselmotor i kombinasjon med automat - eller rettere sagt med den nye dobbelkløtsj-girkassen som for øvrig også er blitt annonsert på Outlanders trillingmodeller Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser. Som alle som har erfaring med eksempelvis DSG-girkassen til Volkswagen vet, er denne typen girkasse i praksis og i sin funksjon en avansert form for automat.

For øvrig kommer importøren til å offentliggjøre mer informasjon om fornyede Outlander i første halvdel av oktober. DinSide kommer da til å videreformidle denne.