Mitsubishi Outlander og Honda CR-V i krasjtest

I februar lot Euro NCAP fem nye biler gjennomgå den etterhvert svært etterspurte kollisjonstesten. To japanske sedaner samt en italiensk Golf-konkurrent gjorde det bra, mens SUVene fra Honda og Mitsubishi bommet på den femte stjernen - som deres konkurrenter har gjort det tidligere.

Nye Toyota Corolla, som er en kompakt sedan, gjør det best av de fem bilene som gjennomgikk Euro NCAPs februar-testinger. Også nye Honda Legend, en luksussedan som vil bli et sjeldent syn på våre veier, får sine fem stjerner. Fiat Bravo, den attraktive nye Golf-konkurrenten som vi har prøvekjørt for ikke lenge siden, oppnår også full pott.

"SUV=sikkert" er ikke sikkert

Mange innbiller seg at man nødvendigvis kjører tryggere i en høyreist firehjulstrekker. Det er ikke tilfelle, noe vi selv med mange års erfaring med diverse biltyper har kunnet konstatere - selv om disse bilene unektelig har en god del fordeler, særlig når det gjelder fremkommelighet på vanskelig føre. Når det gjelder siste kollisjonstest-resultater fra Euro NCAP er både Mitsubishi Outlander og Honda CR-V nødt til å bite i det sure eplet og konstatere at de kun blir tildelt fire stjerner av fem oppnåelige. De tre andre bilene, lave personbiler av den klassiske typen, har alle fått tildelt fem stjerner.

Fem stjerner til:

Corolla
Corolla Vis mer


- Toyota Corolla. Den nye sedanen får 34 poeng for besyttelse av forsetepassasjerene (som Euro NCAP kaller beskyttelse av voksne), 40 poeng for barnebeskyttelse og gode 23 poeng for beskyttelse av fotgjenger ved påkjørsel.

- Fiat Bravo. Italieneren får 33 poeng for beskyttelse av voksne, 36 for sikkerhet for barn og 16 poeng for fotgjengerbeskyttelse, noe som sannsynligvis er skuffende for Fiat, da de - etter hva som ble sagt under lanseringen - hadde gjort en spesiell innsats i den retningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Honda Legend. Dette er en stor og luksuriøs sedan som man forventer gode resultater fra. Den får selvfølgelig fem stjerner med 33 poeng for sikkerhet for voksne, 40 for barn og 22 for fotgjengere. Blir imidlertid slått av Corolla og burde vel egentlig ha fått en bedre score...

Outlander
Outlander Vis mer


Fire stjerner til:

- Honda CR-V. Nykommeren skuffer med samme antall stjerner som forgjengeren fra fem år tilbake. Med 33 poeng for beskyttelse foran, 37 poeng for barn og 13 for fotgjengere er imidlertid ikke resultatet noen katastrofe - her er det små marginer ute og går.

- Mitsubishi Outlander. Denne nye Folke SUVen som, i likhet med CR-V, har vakt stor interesse her hjemme, briljerer heller ikke i kollisjonstesten. Ingen folke-SUV har dermed foreløpig fått fem stjerner. Outlander får 32 poeng for voksenbeskyttelse, 35 for barnebeskyttelse og 17 fotgjenger-poeng.

  • Store krasjbilder forfra og fra siden.
  • Relaterte artikler:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • Barn i bil: De sikreste bilene