Mitsubishi Outlander kutter prisen

Vi har tidligere vist bildet. Nå vet vi mer.

For vel to uker siden var vi tidlig ute og annonserte ansiktsløftning av den populære familie-SUVen Mitsubishi Outlander - med ett bilde, av den nye Lancer Evo-inspirerte fronten. Nå har vi fått vite en del mer, og vi har prisene.

Les saken fra 25. september her

Diesel og automat

Som vi kunne fortelle sist kommer den fornyede Outlander-modellen med kombinasjonen dieselmotor og automatgir. Dette er ikke den eneste endringen i forhold til dagens utgave; eksempelvis blir nytt utstyr tilgjengelig slik som bakkestartassistent, adaptive bi-xenon-lys samt oppgradering av Rockford Fosgate-stereoanlegget.

Forbedret interiør

Bra synes vi det er at bilen også får oppgradering av interiør, blant annet med mykt materiale på dashbordet (riktignok bare fra utstyrsnivået Intense.) Speedometer og informasjonsdisplay skal ha fått forsterket kontrast.

Fra 299.900

Billigste Outlander-personbil kryper altså heretter akkurat innunder 300.000 kroner (299.900 står det på prislisten). Det dreier seg om den forhjulsdrevne varianten med den nye toliters bensinmotoren som har en makseffekt på 147 hk og et dreiemoment på 199 Nm. Den skal greie 0 til 100 på 10,8 sekunder. Mot et påslag på 20.000 kroner kan denne leveres med trinnløs automatkasse (CVT).


Diesel og 4x4 fra 380.000

De andre Outlander-versjonene har firehjulsdrift - og er en del dyrere. Her starter rimeligste dieselversjon, med den 2.0 DI-D-motoren fra VW som er kjent fra tidligere, på 380.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterkere diesel, 4x4 og aut fra 450.000

Rimeligste diesel med automatgir (eller, for å være helt presis, dobbeltkløtsjgirkassen TC-ST), koster 450.000 kroner og har da den myktgående og kraftfulle 2.2 DI-D-motoren på 156 hester under panseret. Mest påkostede versjon smetter inn like under 500.000 kroner.

Med andre ord kan vi si at Outlander, som lenge har vært blant våre folke-SUV-favoritter, fortsatt er vel rustet til å bli populær blant norske kjøpere.