Mitsubishi med spenstig kupékonsept

Mitsubishi har sluppet to skisser av et kommende kupékonsept med voldsom dieselmotor og firehjulsdrift fra Lancer Evo X.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Som en lekker kupéutgave av omtalte Lancer Evo X, er den uansett interessant.»


De første bildene av nyhetene som skal presenteres på bilutstillingen i Detroit like over nyttår, begynner nå så smått å bli tilgjengelige på nettet. Denne gangen er det Mitsubishi sin tur til å antyde hva de kommer til å vise frem på en av verdens mest betydningsfulle bilutstillinger.

Skisser

image: Mitsubishi med spenstig kupékonsept

Mitsubishi med spenstig kupékonsept

  1. Store bilder


Men nettopp antyde er alt man gjør i denne omgang. Vi får ingen skikkelige bilder, kun skisser. Og skisser er som kjent ofte svært overdrevne. Lite tyder på at Concept-RA er noe unntak, så dramatisk den er.

Evo-inspirert

Ekstremt sveipende linjer, store hjul og et veldig lavt og bredt karosseri er naturligvis på plass. De som ser nøye oppdager fort at man har adoptert grillen fra familie-rally-sportsbilen Lancer Evo X. Frontlyktene derimot, minner mer om dem vi finner på Audi R8.

Spennende motor

Det er imidlertid på den tekniske siden vi finner de virkelig spennende sakene. Motoren går kanskje litt overraskende på diesel, men yter til gjengjeld mektige 204 hestekrefter og 420 newtonmeter fra det relativt beskjedne slagvolumet på 2,2 liter fordelt på fire sylindre.

NOx-katalysator

I tillegg til saftige ytelser, imponerer motoren også med tekniske løsninger på miljøsiden. Blant annet har man installert en NOx-katalysator for å få bukt med et av dieselteknologiens største problemer.

Firehjulsdrift og dobbelkløtsj

image: Mitsubishi med spenstig kupékonsept


Håndteringen av disse kreftene avhjelpes av Evo X’ avanserte og erfaringsmessig velfungerende firehjulsdriftsystem. Girkassen er også av det sofistikerte slaget, nemlig Mitsubishis nye dobbelkløtsjkasse, også hentet fra Evo X.

Neste år

Om Concept-RA noen gang når produksjon, vet vi ikke. Som en lekker kupéutgave av omtalte Lancer Evo X, er den uansett interessant. Hvordan konseptet blir seendes ut, får du vite senest når bilutstillingen i Detroit åpner 19. januar. Vi ville imidlertid ikke blitt overrasket dersom bildene dukker opp i god tid før denne datoen.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!