Mitsubishi Lancer Evolution X fanget på film

Den tiende utgaven av rallyjernet av en familiebil fra Mitsubishi blir den hittil råeste. Med et helt nytt firehjulsdriftssystem, og dessuten firehjulsstyring, burde svingene gå fort unna.

Spionbildene fra vår samarbeidspartner Automedia avslører at Lancer Evo X blir ganske så lik konseptbilen som ble vist på bilutstillingene i Detroit og Genève tidligere i år. Så var det da heller ikke noen tvil om at konseptbilen var svært nær produksjon. Konturene under plasten som dekker mesteparten av testbilen, viser tydelig likheten. Litt mer usikkert blir det hvorvidt EVO X beholder LED-lysene i fronten som konseptet Prototype X hadde. På bildene er frontlyktene delvis tildekket, men ut i fra det lille vi kan se, virker det som den moteriktige LED-teknologien har måttet vike plass for økonomiske hensyn. Vi snakker tross alt om en relativt billig bil.

Avansert teknikk

Mitsubishi Lancer Evolution X fanget på film

Mitsubishi Lancer Evolution X fanget på film

  1. Store bilder
Prototype X fra Genèveutstillingen tidligere i år
Prototype X fra Genèveutstillingen tidligere i år Vis mer


Om en del designmessige løsninger både på innsiden og utsiden er billige, er mye av teknikken avansert. Blant annet er vi svært spente på det nye firehjulsdriftsystemet og ikke minst firehjulsstyringen som Automedia hevder Evo X vil utstyres med. Med unntak av nettopp presenterte Infiniti G37, må vi mange år tilbake før vi finner biler med lignende systemer.

Over 300 hestekrefter

Motoren blir fortsatt en turboladet rekkefirer, men effekten ventes å øke fra dagens 286 til et godt stykke over 300 hestekrefter som erkekonkurrenten Subaru Impreza STI har i dag. Girkassen blir selvsagt en manuell sekstrinnskasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mitsubishi Lancer Evolution X er trolig omlag et snaut år unna. Vi kommer tilbake så snart vi har mer informasjon og flere bilder.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder