Mitsubishi innrømmer utslippsjuks

Omfatter 625.000 biler, trolig er ikke Norge berørt.

<b>JUKSET:</b> Mitsubishi avslørte idag på en pressekonferanse at 600.000 biler kan være rammet av forbruksjuks.  Foto: Reuters
JUKSET: Mitsubishi avslørte idag på en pressekonferanse at 600.000 biler kan være rammet av forbruksjuks. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERT

Utslippsskandalen fortsetter med Mitsubishi. I dag ble det kjent at også Mitsubishi har jukset med tester for drivstofforbruk.

I en pressemelding fra Mitsubishi Motors Norge, kommer det frem at jukset gjelder et spesifisert antall biler som kun selges på det japanske markedet.

Grunnet sakens omfang skal alikevel Mitsubishi sette ned en komitè bestående av eksterne parter for å forsikre seg om at dette ikke gjelder biler solgt utenfor det japanske markedet.

Avslørte jukset under pressekonfferanse

Nyheten om jukset kom frem under en pressekonferanse i Tokyo onsdag formiddag norsk tid, og skal ifølge NTB omfatte 625.000 biler fra Mitsubishi og Nissan.

Foreløpig har ikke Mitsubishi gått ut med hvilke modeller som er rammet, ei heller hvor de skulle befinne seg.

INNRØMMER JUKS: President Tetsuro Aikawa i Mitsubishi fortalte idag på en pressekonferanse at 600.000 biler fra Nissan og Mitsubishi er blitt jukset med.  Foto: Reuters
INNRØMMER JUKS: President Tetsuro Aikawa i Mitsubishi fortalte idag på en pressekonferanse at 600.000 biler fra Nissan og Mitsubishi er blitt jukset med. Foto: Reuters Vis mer


En talsmann for Mitsubishi motors fortalte under pressekonferansen at det var funnet feil ved forbrukstestene uten å utdype videre, skriver Reuters.

LES OGSÅ: Vw-skandalen: VW tilbakekaller totalt 147.139 biler i Norge

Mitsubishi ble også trukket inn i VW skandalen, da det har sittet Volkswagen-motor i Mitsubishi-biler som er produsert mellom 2004 og 2007.

Administrerende direktør Rune Gjerstad i Mitsubishi Motors Norge, forteller til NRK at motorene som her er omtalt kun har hatt motorblokk fra Volkswagen.

- De motorene har Mitsubishi i Japan skriftlig gått ut og sagt at de bare kjøpte motoblokk fra Volkswagen, men at software, som styrer utslippstall, var produsert og laget av Mitsubishi.

Disse bilene skal da i utgangspunktet ikke omfattes av Volkswagenskandalen.

Børsfall
Samtidig som meldingen om en pressekonferanse kom ut, sank aksjekursen til Mitsubishi Motors Corp hele 15 prosent.