Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Mitsubishi Galant 4x4 (1992)

Mitsubishi har flere modeller med firehjulstrekk i stallen. Galant er trolig ikke den mest spennende av dem, men den oser fornuft.

Dette karosseriet kom i 1988 og ble produsert uforandret ut 1992. Firehjulstrekk er relativt sjelden vare på Galant, og ble kun tilbudt på denne modellen (med unntak av VR4-utgaven med 200 hk og senere 280 hk, men den er et eget kapittel). Konkurrentene var Audi 80 Quattro, Ford Mondeo 4x4 og Opel Vectra 4x4.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Den virker litt daff på veien og ber om turtall for å yte. Litt slark i giroverføring og dødgang på ratt som sannsynligvis kommer at noe høy kilometerstand på testbilen. Men den kjører svært bra i forhold til prislappen. Galanten er myk og komfortabel og firehjulstrekket slår inn uten noen form for ulyder. Kjørefølelsen og opplevelsen til slutt forteller at bilen virker noe slitt, men med tanke på alder og kjørelengde er det mye bil igjen her.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Grå stoffseter i velour bærer lite preg av slitasje. Interiøret er vel bevart og ser ut til å være slitesterkt. Førersetet er en tanke nedsittet, men det er alt vi merker av slitasje. At noen av instrumentknappene er knotete plassert, er antakeligvis en tilvenningssak.

Oppsummering
Ingen vil tro du er vågal og lever på kanten av livet når du kjører rundt i en bil som dette. I stedet vil du bli oppfattet som en fornuftig person, om enn litt traust. Mitsubishi er kjent for å være solide og det gjelder også Galant. Vårt eksemplar har som nevnt rullet langt, men bærer preg av jevnlig og betryggende vedlikehold. Ingen rust å se, bortsett fra noen flekker på panseret. Ellers er bilen også relativt hel og fin i lakken. Det er ingen tvil om at du kan gjøre et godt vinterbilkjøp her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Mitsubishi Galant 4x4 (1992)

Solid kvalitet, mye bil for pengene

Litt kjedelig og pregløs

Se alle våre tester