Mitsubishi ASX: Ny folke-SUV

I Genève kommer Mitsubishi til å avduke den rimeligere og mer kompakte broren til populære Outlander: ASX.

 Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitsubishi Outlander har vært en av SUV-favorittene i Norge siden den ble lansert i 2006. Outlander er en ganske voluminøs bil og hakket større enn utpregede kompakt-SUVer som Toyota RAV4. Det er altså plass til en mindre SUV i merkets modellsortiment. Her er den, og navnet er Mitsubishi ASX.

Outlander Sport

I Frankfurt i 2007 så vi en konseptbil ved navn cX, som tydeligvis var forløperen til en mindre SUV og nå viser Mitsubishi bilder av produksjonsbilen. Den får i Japan et modellnavn merket har benyttet tidligere, nemlig RVR (forgjengeren het Space Runner i Europa). Da vi skrev om denne tidlig i desember trodde vi det var sannsynlig at modellbetegnelse for Europa skulle bli Outlander Sport, som i Nord-Amerika. Nå viser det seg at bilen skal hete Mitsubishi ASX.

Den nye Mitsubishi-modellen vil få sin Europa-debut i Genève til våren. Når den kommer til Norge vet vi ikke ennå, men det blir høyst sannsynlig i løpet av sommeren/høsten.

Som RAV4

CX concept 2007 Foto: Knut Moberg
CX concept 2007 Foto: Knut Moberg Vis mer


Det er foreløpig sparsomt med informasjon om den nye bilen, men vi vet at den er basert på Lancer-plattformen, som Outlander, og at den innledningsvis vil bli utstyrt med Mitsubishis nye 1.8-dieselmotor med stopp/start-teknologi, en motor som skal være særs nøysom. Den kompakte SUVen er cirka 430 centimeter lang, altså i kategori med Toyota RAV4.

Søker partner

Den nye modellen vil utgjøre en kjærkommen vitamininnsprøytning for Mitsubishi Motors. Den japanske bilprodusenten, tross en ganske fersk modellrekke, sliter med økonomiske problemer for tiden og vurderer sterkt å få inn en ny ekstern investor. Samtaler mellom franske PSA Peugeot-Citroën og Mitsubishi er innledet, og mye tyder på at det vil kunne komme til å ende med en generell "strategisk allianse," hvor den franske produsenten går massivt inn i Mitsubishi Motors' kapital.

mitsubishi rvr Foto: Mitsubishi
mitsubishi rvr Foto: Mitsubishi
mitsubishi rvr Foto: Mitsubishi
CX concept 2007 Foto: Knut Moberg


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!