MINITEST: Goldfish 32 – Som fisken i vannet

Goldfish 32 er en vakker båt. Utvendig, så vel som om bord. Og båten er like kompromissløs som den er vakker.

MINITEST: Goldfish 32 – Som fisken i vannet
Pluss og minus
Dette elementet er dessverre fjernet.

Seilbåt, snekke eller skjærgårdsjeep? Uansett hvilket konsept som måtte ligge ditt hjerte nærmest er det vanskelig ikke å la seg imponere av Goldfish 32.

Elegant ytre

Fra utsiden er båten fra Drøbak enkel og elegant: Linjene er aggressive, men samtidig ikke skremmende. For selv om designet vitner om fart har konstruktør Pål Sollie klart å fremheve så vel kultivert enkelhet, som sofistikert eleganse. Designet er i våre øyne rett og slett vellykket.

Innvendig skjønnhet

Inntrykket blekner ikke i det vi stiger ned i cockpiten. Innredningen er enkel, men slettes ikke spartansk. Førerposisjonen styrbord er nærmest perfekt. Sofaen bak vindskjermen kan vippes opp, og gir deg dermed støtte enten du står eller sitter. Rattet faller deg godt i hendene bak den riklige instrumenteringen. Babord for rattet er det konstruert et praktisk lite stuverom, samt to koppholdere.

Bak førersofaen er det en liten spisekrok, med to sofaer og et oppvippbart bord. På babord side skjuler det seg et lite pantry bak et grønt pleksiglass. Pantry ligger gjemt inne i skroget, men ved hjelp av elektrisk betjening kan det heises opp i horisontal stilling når sulten melder seg. Helt akter finner du en solseng. Solseng er det også på dekket forut for vindskjermen.

Kompromissløst konsept

Kabinen består av en dobbeltseng og en sofa. Styrbord er det et lite, men delikat toalett. Likevel er dette ikke en båt for lengre overnattingsturer. En natt eller to, ja visst, men ikke særlig flere. Og vi anbefaler skipperen å kun invitere sin aller nærmeste med på en slik tokt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MINITEST: Goldfish 32 – Som fisken i vannet

Goldfish 32 er nemlig ingen bobåt. Den er en ren cruiser, for turer når sommeren viser seg fra sin beste side. Overnattingsmulighet får du med som en bonus, men vi tviler på at du vil bruke den svært ofte. Heller ikke pantry er konstruert for de største gourmetiske utskeielsene. Visst kan du varme opp en medbrakt rett eller lunke litt på kaffen, men heller ikke særlig mer. Goldfish 32 er altså temmelig kompromissløs i sitt konsept som daycruiser. Dette bør du være klar over hvis du er svanger med drømmen om å kjøpe en slik båt.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan de var å kjøre Goldfish 32 kan du lese mer i Motor og sjøegenskaper.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.