Minifleksi fra Nissan

Med utgangspunkt i Renault Clio-plattformen har Nissan laget en minifleksibil som likner veldig på Renaults Modus, den er bare litt større.

Minifleksi fra Nissan

Minifleksi fra Nissan

  1. Minifleksibiler
  2. Store bilder!
Minifleksi fra Nissan
Minifleksi fra Nissan


Lang akselavstand, 260 centimeter, gir den litt høye og smale bilen et litt sportsligere preg. Det hjelper godt med et hjul i hvert hjørne, og den snaut fire meter lange bilen ser litt tøffere ut enn den kortere Renault Modus. Den økte lengden gjør Note til en mer direkte konkurrent til for eksempel Opel Meriva.

Fire motoralternativer

To effektvarianter av en 1,5-liters dieselmotor 68 hestekrefter til de sparsommelige og 86 hestekrefter til de som er litt mer ivrig. Sprekest blir nok likevel en 1,6-liters bensinmotor med 110 hestekrefter. Minste bensinalternativ som dukker opp er en 1,4-liter som yter 88 hestekrefter. Sistnevnte blir nok den billigste versjonen.

Voksende klasse

Det dukker stadig opp småbiler som låner trekk av det praktiske fleksibilene basert på kompaktklassemodeller. Vi kaller denne nye klassen for minifleksibiler, og felles for de er et høyt tak som kompenserer for manglende lengde. Mange har også fleksible interiør, og spesielt er det praktisk med skyvbare bakseter som gjør at du kan velge mellom god plass for passasjerer, eller god plass for bagasje.

Salgsstart for Nissan Note i Europa er satt til våren 2006.

Store bilder av Nissan Note.

Bilder av andre minifleksibiler.

Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder