Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Mini utvider med Crossman

Mini jobber med en crossover firehjulstrekker. Som man kan se av disse bildene har vi her en betydelig høyere Mini enn det som finnes i dag.

Mini er et entusiastmerke, og vil nok ikke bli en vanlig families eneste bil. Merket tiltrekker seg nok heller de med et mer irrasjonelt forhold til bil, og ikke minst de som vil ha en liten og kul bil.

I litt godt motoriserte versjoner, for eksempel Cooper S, er det en skikkelig sportsbil og med diesel er det en bil med svært lavt utslipp. En "vanlig" Mini Cooper D slipper ut kun 104 gram CO2 per kilometer. Dette skyldes at Mini utstyrt med den samme teknologien som på BMW, Efficient Dynamics. På Mini heter det, ikke overraskende, Minimalism.

Crossover

Som man kan se av bildene er denne Mini-modellen høyere enn dagens Clubman. Det har også sirkulert rykter lenge om at Mini skal lansere en firehjulstrekker. På Paris-messen i fjor høst viste også Mini en "SUVen", Crossover Concept.

Det ser også ut på bildene som om produksjonsbilen får fire vanlige dører og ikke den løsningen som Clubman har i dag med en ekstradør på den ene siden.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Hva som blir valgt av firehjulstrekksystem er også spennende. Velger de svenske Haldex som en rekke biler (Volvo, Land Rover, Ford, Volkswagen, Audi, Skoda, Opel og Saab) med tversstilt motor har, har i så fall Haldex fått en ny kunde. BMW-systemet har ikke brukt Haldex til nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi regner med at Mini fortsatt trenger litt tid til å gjøre denne bilen ferdig og at den ikke vil dukke opp før i 2010.