<strong>MINI Countryman (02/2010) Foto:</strong> eb.andriuolo
MINI Countryman (02/2010) Foto: eb.andriuolo Vis mer

Mini "offroad" lansert

Mini lanserer nå sin fjerde modell.

Publisert
Sist oppdatert

Fra før finnes den minste Minien - bikkjehuset. Den finnes også som kabriolet. I tillegg har Mini lansert versjonen Clubman som er en forlenget variant med med en selvmordsdør på den ene siden.

Nå kommer altså en fjerde versjon som er en mini-SUV. Modellen skal hete Countryman og vil kunne leveres med firehjulsdrift. Karosseriet minner om en vanlig SUV, bare mindre, og den har fire skikkelige dører. Den har også i typisk Mini-tradisjon svært korte overheng og høy vinduskarm.

Firehjulsdriften kaller de Mini ALL4.

Fire eller fem seter

Mini kommer enten som fireseter eller femseter. Det er valgfritt og prisen blir den samme om velger det ene eller det andre. Med tre seter bak kan alle de tre setene flyttes individuelt fremover og bakover, alt ettersom man skal ha plass til passasjerer eller bagasje.

Fem motorer

Mini Countryman kommer med tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Minste motor er en 90 hesters dieselmotor og den største er en 184-hesters bensinmotor med turbo. Det er lenge siden Mini startet på kutt i utslipp, men de girer opp, og navnet her er Minimalism. Her er det naturlig nok hentet mye fra BMWs Efficient Dynamics. Minimalism består av de vanlige tingene: bremsegenerering av strøm, start/stop, girskiftindikator og mulighet til å koble ut enheter som dynamo, servo og klimakompressor når det ikke er behov for disse tingene.

Mini Cooper D Countryman og Cooper S Countryman er tilgjengelig med firehjulsdrift. Dette er en elektrohydraulisk kobling plassert på differensialen bak. Under normale kjøreforhold kan opptil 50 prosent av kraften sendes bakover. Men, under ekstreme forhold kan 100 prosent overføres til bakakselen. Hva denne formuleringen betyr i praksis er litt usikkert, men Mini lover gode kjøreegenskaper.

Mini Countryman kommer til Norge mot slutten av året.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer