Mini kommer som stasjonsvogn

I Frankfurt i fjor høst viste BMW en konseptbil som ga et inntrykk av hva vår tids Mini Traveller (stasjonsvognutgaven av Mini) kunne se ut som. Da den ble vist igjen i Tokyo ante vi at dette var alvor og nå er det bekreftet.

Concept Frankfurt
Concept Frankfurt Vis mer

Mini kommer som stasjonsvogn

  1. Store bilder!


Den legendariske Minien, bilen bak klisjéer som "ett hjul i hvert hjørne" og "Liten utvendig og stor innvendig" har fått sin verdige etterfølger som nisjemodell i BMWs produktspekter. Den utgjør et sjeldent eksempel på vellykket retro-konsept i produksjon - dette i motsetning til Volkswagens New Beetle, for eksempel. Suksessen gjør det mulig å utvide modellprogrammet, og da er det naturlig å gjenopplive den lille men praktiske stasjonsvognen Traveller, en forlenget "fleksi"- versjon av dagens - eller kanskje heller av neste generasjon - Mini.

Concept Detroit
Concept Detroit Vis mer


De aktives småbil

Etter å ha vist Mini Concept Frankfurt og Mini Concept Detroit har BMW gjort det tilstrekkelig klart hva som blir hovedingrediensene i det som skal bli en av trendsetterne hos de unge, kule og urbane mot slutten av inneværende tiår. Konseptbilen som ble vist i Detroit tok Frankfurt-idéene videre og kompletterte modellen med smarte løsninger for de sportslige og fritids-aktive. Eksempler er fleksible oppbevaringsløsninger som "Sports Utility Box" som er et fleksibelt lagringsrom hektet på bak det åpne sidevinduet bak, og en annen fleksibel lagringsanordning i taket. Når det gjelder design virker den foreløpig konsept-typisk eksperimentell, særlig når det gjelder interiørets såkalte "flytende elementer".

Concept Detroit
Concept Detroit Vis mer


Issigonis hundre år

År 2006 vil hundreårsjubileet for Miniens skaper, Sir Alec Issigonis, bli feiret. Dermed blir Traveller-studien dedikert til ham og mottoet er "Go Sports!". Det er ingen grunn til at Sir Alec skal snu seg i graven; arven etter hans geniale skapning ser ut til å bli forvaltet på en måte han nok ville vært stolt av og i den opprinnelige ånd. Så ble da også Mini solgt i over 200.000 eksemplarer i fjor, og det er faktisk det amerikanske markedet som er nest viktigst for BMW når det gjelder denne modellen. Det er naturlig nok det britiske markedet som tar unna flest Minier i året.

Dr. Michael Ganal, ansvarlig for salg og markedsføring, indikerte under Detroit-messen at Minis nye stasjonsvogn sannsynligvis vil se dagens lys i løpet av inneværende treårsperiode.

  • Store bilder av Detroit Concept og Frankfurt Concept.
  • Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder