Mini kabriolet: Årets kuleste bil

Markedets nusseligste bil kommer nå som kabriolet. Den blir vist frem for første gang i Geneve, men de første bildene finner du her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Mini kabriolet: Årets kuleste bil

Mini kabriolet: Årets kuleste bil

  1. Store bilder
image: Mini kabriolet: Årets kuleste bil


Mini kabriolet skal i følge pressemeldingen være en fullverdig fireseter med taket både av og på. Det er litt vanskelig å forestille seg, men det som er enklere å se for seg er at Mini kabriolet skal gi den samme kjøregleden som Mini kupe.

Med soltak

Mini kommer med et helautomatisk tak som bruker 15 sekunder på å forsvinne. I tillegg er kabrioleten utstyrt med en "soltak-funksjon" som kan åpnes i inntil 120 kilometer i timen, og som lager en åpning på 40 centimeter. Med taket på rommer Mini kabriolet 165 liter bagasje og med taket av får du med 120 liter. Mini One leveres med sort tak mens Mini Cooper leveres med enten sort, blått eller grønt tak. Mini kabriolet har også fått to egne eksteriørfarger, Hot Orange og Cool Blue.

To motorer

Mini kabriolet kommer med to 1,6-litere som motorisering. Mini One leveres med 90 hestekrefter og Mini Cooper leveres med 115 hestekrefter. Den minste motoren gjør at Mini kabriolet klarer 0 til 100 på 11,8 sekunder og 25 hestekrefter ekstra forkorter tiden til 9,8 sekunder. Mini Cooper S med kompressor og 163 hestekrefter kommer senere.

Mye utstyr

Mini kabriolet har blant annet elektrisk drevet tak, elektrisk drevne vinduer og speil, fire kollisjonsputer og parkeringssensorer som standardutstyr. I tillegg kan det leveres xenonlys, TV, navigasjonssystem, stor stereo, oppvarmet frontrute, automatisk klimaanlegg, flere typer felger, multifunksjonsratt og regnsensor.

Store bilder av Mini kabriolet finner du her.

Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!