Mini interiør-avslørt

BMW endrer forsiktig på suksessen Mini, retrobilen som har funnet flere kjøpere enn de fleste trodde på forhånd.

Mini interiør-avslørt

Mini interiør-avslørt

  1. Store bilder!


Men under panseret skjuler det seg en markert endring, kompressoren erstattes med en turbo for at Cooper og Cooper S skal få de kreftene som trengs innenfor rammen av strengere utslippskrav fra 2008.

Chrysler ut, PSA inn

1,6-literen som til nå har sørget for fremdriften i Mini har kommet fra Chrysler. For neste generasjon Mini har BMW valgt å jobbe med PSA-gruppen (Citroen/Peugeot) om en motor med samme slagvolum, men mer effekt.

Minste motoralternativ blir en 115-hester, og to turboversjoner som yter henholdsvis 143 og 170 hestekrefter skal sørge for at Mini fortsatt blir morsom å kjøre. Etter hvert vil det i følge Automedia også dukke opp en verstingversjon med 230 hestekrefter.

Større grill

Mini interiør-avslørt
Mini interiør-avslørt


På spionbildene ser det ut som grillen vil bli større, og så vil vindusviskerne bli skjult av panseret for å ivareta fotgjengersikkerheten. Også de runde lyktene ser ut til å øke noe i omfang. BMW har imidlertid forsikret at neste generasjon Mini ikke skal ese ut, og totallengden vil bli omtrent som dagens versjon.

Mer jålete

Interiøret vil i struktur ikke forandre seg mye, hele dashbordet vil fortsatt være bygget rundt ett kjempestort speedometer. Den største forskjellen er kanskje at det vil være mulig å få versjoner med mer jålete interiør, for eksempel polert tre. Det er mange spennende detaljer på de, for spionbilder å være, gode interiørbildene.

Også BMWs iDrive (betjening av kjørecomputer, navigasjon og musikkanlegg) er på vei inn i Mini, i bakkant av girspaken kan du se en styrespak og to knapper som nok er ment for å betjene iDrive. Det er forskjellige versjoner av iDrive, og sannsynligvis vil brukervennligheten ha kommet ett langt steg videre før den neste generasjon Mini lanseres tidlig i 2007.

Store bilder av neste generasjon Mini.

Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder