Mini blir stor

At Mini kommer i en strukket ”stasjonsvognutgave”, er ingen nyhet. Disse nye bildene avslører imidlertid en rekke interessante detaljer angående den tredje karosserivarianten av den populære småbilen.

Publisert
Sist oppdatert

Skjønt, kabrioleten basert på nye Mini vil faktisk bli lansert etter denne lange utgaven som skal vises i konseptversjon allerede til høsten. Spionbildene viser en femdørs Mini med lengre akselavstand på test et sted i Nord-Sverige. At en småbil kommer i femdørsutgave er snarere regelen enn unntaket, men disse fem dørene er plassert litt utradisjonelt. Fremdørene er som før, men for å lette innsteget til baksetet har man laget én bakdør, henglset i bakkant og kun på passasjersiden. Hekken rommer imidlertid to sidehengslede dører som møtes på midten.

Selvmordsdør

Mini blir stor

Mini blir stor

  1. Store bilder


Den ene bakdøren ser svært smal ut på bildet, men er av samme typen som i Mazda RX-8, hvilket betyr at den overlappes av fremdøren. Dermed må man alltid åpne passasjerdøren for å kunne åpne ”selvmordsdøren”, som en slik type dør ofte kalles.

Skikkelige bakseter?

Dagens Mini kan vel, selv med en god porsjon velvilje fra entusiastiske og kjøreglade biljournalister, kun kalles en 2+2-seter. Når Mini nå kommer i en strukket versjon, er det naturlig å anta at det er nettopp for å få plass til baksetepassasjerer også. I tillegg skal den romme en viss mengde bagasje. Kjenner vi BMW og Mini rett, vil imidlertid den økte fokusen på praktiske detaljer ikke gå for mye på bekostning av kjøregleden.

Traveller?

Mini blir stor


Hva kreaturet skal hete er omdiskutert. Automedia, som står for bildene, mener den kommer til å hete Traveller. Andre kilder nevner både Clubman og Countryman som mulige navn. Uansett vil den trolig dele motor og drivverk med vanlige Mini. Det spekuleres imidlertid også i om det kan komme en firehjulsdrevet versjon av Cooper S på et litt senere tidspunkt.

Konseptversjonen vil som sagt bli vist allerede i høst på Frankfurt-utstillingen i september. Det er likevel trolig bare snakk om detaljer som skiller denne fra den endelige produksjonsvarianten som kommer i starten av 2008.

Store spionbilder finner du her.

Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer