Mini blir el-bil

Den amerikanske el-bileksperten Hybrid Technologies starter nå opp produksjonen av en el-dreven Mini.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mini er en ganske gjerrig og miljøvennlig bil i utgangspunktet, men nå tar Hybrid Technologies fra Nevada det enda lenger. De konverterer vanlige Mini’er til fullblods el-biler.

Tung

Utviklingen har foregått over to år, og nå er man altså klare med en ferdig versjon beregnet på salg til vanlige kunder. Litiumbatteriene og el-motoren påfører den lille småbilen et betydelig vekttillegg på om lag 250 kilo. Totalt veier den inn på solide 1315 kilo.

Men rask!

For å takle såpass med tyngde yter el-motoren 105 hester. Fordi el-motorer er kjennetegnet ved et svært høyt dreiemoment på ekstremt lave turtall, skal el-minien likevel klare 0-100 på like over seks sekunder. Det er betydelig raskere enn vanlige Mini Cooper S!

190 kilometer

Mini Cooper D
Mini Cooper D Vis mer


Toppfarten er imidlertid bare snaut 130 kilometer i timen. I slike hastigheter kan du imidlertid ikke kjøre lenge før batteriene blir tomme, men dersom du senker tempoet noe, blir rekkevidden betraktelig lengre. Maksimal kjørlengde på en ladning er drøyt 190 kilometer. Fulladning av tomt batteri tar mellom åtte og ti timer.

Dersom du har lyst på en el-drevet Mini blir du nødt til å importere den hit til landet selv.

Kilde: motorauthority.com

Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder