<strong><b>LÅN:</strong></b> Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener.  Foto: Per Ervland
LÅN: Skal du kjøpe deg drømmebilen må du ofte ut med en god slump penger. Da er det viktig å sjekke flere alternativer, på den måten kan du spare tusener. Foto: Per Ervland Vis mer

Miljøbiler blir dyrere

Det forteller lekkasjer fra forslaget rundt nytt statsbudsjett som legges frem i morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sagt det før, og nå har vi sterkere grunn til å si det igjen. Informasjon som har lekket rundt forslaget rundt nytt statsbudjsett, som legges frem i morgen, bekrefter våre antagelser. Nå strammes avgiftsreima rundt miljøbilene.

For dersom flere velger subsidierte miljøbiler, så blir det mindre penger i statskassa. Det kan ikke regjeringen sitte å se på. Da må de enten ta det igjen på biler som ikke kan defineres som mer miljøvennlige enn de andre, eller heve avgiften på de mer miljøvennlige bilene som til nå har fått avgiftslette.

Mer miljø, samme avgiftsnivå

På sikt vil vi alle kjøre rundt i biler med snillere utslipp, men betale de samme avgiftene som vi gjør på normale biler i dag. Urettferdig? Nei, bare en budsjettmessig kabal som skal gå opp. For provenyet skal bestå.

Og da blir de andre også dyrere

Den store faren når regjeringen nå setter opp avgiften på miljøbiler er at de må gjøre det samme på ordinære biler. Dette for å stimulere lysten på å velge miljøvennlig. Dermed blir vanlige biler også dyrere. Årsavgiften kan også komme til å få seg en støkk, og nettopp her kan de differensiere miljøbiler og ikke-miljøbiler ytterligere. Mange mener at bilen er ei melkeku, og morgendagen kommer ikke til å endre på det.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart budsjettforslaget er lagt frem i morgen kl. 10. I mellomtiden kan du lese mer om saken her, hvor representanter fra både Zero, Bellona, og Finansdepartementet uttaler seg.

Relevante saker:

Nå skal regjeringen ta igjen det tapte

Miljøbilsalget doblet, men kundene bryr seg ikke.

Bilkjøpere gir blaffen i miljø

<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer