Miljø-Mercedes: C 220 CDI Bluetec

Mercedes-Benz utvider Bluetec-utvalget med en miljøutgave av nye C-klasse. Nøkkeltallene er 170 hestekrefter og 400 newtonmeter, og et forbruk på rett over halvliteren!

Miljøbiler er i vinden som aldri før, og den nylig avholdte Genèveutstillingen var sterkt preget av klimaproblemene. Volkswagens løsning heter Bluemotion, mens Mercedes-Benz satser på Bluetec. Dette er begge spesialutgaver av allerede eksisterende modeller med redusert forbruk og utslipp. Mercedes går enda lenger enn VAG-konsernet og utstyrer Vision C 220 CDI Bluetec (det fulle og lange navnet) med en lagringsenhet for NOx-utslipp som ved hjelp av en amoniakkgenerator sørger for å redusere utslippene av nitrogenoksid. Sammen med redusert partikkelutslipp burde dette glede alle landets astmatikere og allergikere, ja, i det hele tatt alle som er opptatt av lokalt miljø og helse. I tillegg er Vision C 220 CDI Bluetec utstyrt med en katalysator for CO og HC og tilfredsstiller dermed Euro 6-kravene, standarden for alle personbiler i 2015.

0,55 liter per mil

Miljø-Mercedes: C 220 CDI Bluetec

Miljø-Mercedes: C 220 CDI Bluetec

  1. Store bilder


Motorkonstruksjonen er i bunn og grunn den samme med fireventilsteknikk, tredje generasjons common-rail og turbolader med variabel turbingeometri. Endringene ligger hovedsakelig i motorstyringen som er optimert for effektiv forbrenning. Miljøprofilen har ikke har gått på bekostning av ytelsene som i likhet med en standard 220 CDI er 170 hestekrefter og 400 newtonmeter. Dermed kan man spørre seg hvorfor ikke alle 220’er har denne motorstyringen, en vanlig 220 CDI har et forbruk på 0,61 liter per mil på blandet kjøring mot Bluetecs 0,55. Partikkelfilter er naturligvis også standard og gjør at partikkelmengden som slipper igjennom nå er kommet ned i 0,005 gram per kilometer, fem ganger lavere enn kravet er i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lavere C02-utslipp for alle

Miljø-Mercedes: C 220 CDI Bluetec


I tillegg til disse forbedringene i utslippsverdier, hevder Mercedes at det totale CO2-utslippet for alle C-klasser gjennom hele bilens livssyklus, inkludert produksjon og vraking/resirkulering, er redusert med 15 prosent, sertifisert av tyske TÜV.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder