Micra kabriolet med platetak

Klassen med de små kabrioletene med fast tak vokser frem. 206CC og Opel tigra Twin Top er de mest opplagte alternativene. Den litt større klassen har biler som Peugeot 307 CC og Renault Megane CC.

Micra kabriolet med platetak

  1. Store bilder


Hvis vi utvider med stofftak-modellene kommer biler som Mini kabriolet, Ford Streetka og Citroen C3 Pluriel også inn i bildet. Dette er kabrioleter som med basismotorisering starter litt over 200.000 kroner i pris.

Mer sportslig

Micra kabriolet er basert på kombikupéen, men fasongen har er gjort om til kupé med bagasjelokk. Dette må til for ha et sted å romme taket når det er nede. Setene er montert litt høyt i Micra og her er de flyttet ned mot bakken. Takhøyden skal likevel bli noe redusert siden taket blir forholdsvis mye lavere. Dette gjør også at tyngdepunktet senkes slik at vi kan forvente litt sportslig oppførsel også fra Micra. Vi vet jo at Nissan kan lage sportsbiler. De har for eksempel 350 Z som beviser at de behersker kunsten. Motormessig regner vi med at den vil få omtrent de samme motorene som Micra har i dag. Det vil si en 1,0 med 65 hestekrefter, en 1,2 med 80 hestekrefter og en 1,4 med 88 hestekrefter.

Store bilder av Nissan Micra kabriolet finner du her.

Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder