3D-printet hjul til bilen

Michelin mener de kan ha funnet opp hjulet på nytt

Miljøvennlig og uten fare for punktering.

3D-PRINTET HJUL: Dette hjulet av gjenvinnbare materialer skal kunne vedlikeholdes av en 3D-printer. Skjermdump: Michelin
3D-PRINTET HJUL: Dette hjulet av gjenvinnbare materialer skal kunne vedlikeholdes av en 3D-printer. Skjermdump: Michelin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dekkprodusenten Michelin mener de har løsningen på hva som skal bli framtidens bildekk - et dekk som er både miljøvennlig og har null risiko for punktering.

Lenger ned i saken kan du se dekkprodusentens egen videopresentasjon av framtidsdekket.

Tidligere har konkurrenten Bridgestone hevdet at de har greid å komme opp med et luftløst sykkeldekk, som skal fungere i praksis.

3D-printes

Ifølge Michelin selv skal framtidsdekket være både mer praktisk og komfortabelt, enn dagens luftfylte gummidekk.

Det må imidlertid presiseres at dekket, eller hjulet, fortsatt er i en planleggingsfase. Se selv hvordan Michelin ser for seg framtidsdekket.

MORGENDAGENS DEKK? MICHELIN MENER DE MED DETTE DEKKET KAN HA FUNNET OPP HJULET PÅ NYTT. VIDEO: Michelin Vis mer

Skal kunne gjenvinnes

Det skal ifølge produsenten lages av resirkulerbart plantemateriale - appelsinskall, bambus, sukkeravfall, tre og naturlig gummi - og skal kunne kjøre flere tusen kilometer før det må skiftes ut og gjenvinnes.

Når vinteren nærmer seg, eller du skal kjøre et sted hvor det er vinterføre, varsler bilen selv om at den må skos annerledes. Dermed tar den deg til et depot, hvor en 3D-printer fikser vinterhjul.

På samme måte skal denne printeren lade dekkene når de blir slitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!