MG XPower SV: 965 hk og lystgass

Det er mange entusiaster på de britiske øyer som tilbringer søndagen på nærmeste bane. De får det som de vil med MGs nye XPower SV.

Publisert
Sist oppdatert
MG XPower SV: 965 hk og lystgass

MG XPower SV: 965 hk og lystgass

  1. Store bilder!


Standardversjonen med en 4,6-liter V8 på 326 hestekrefter er nærmest bare å regne som et utgangspunkt, MG vil tilby utallige trimming- og utstyrsvarianter.

Motsatt bedøvelse

Lystgass, eller dinitrogenoksid, forbinder de fleste med fødsler eller tannleger. Det fabrikkmonterte anlegget i MG XPower SV vil også gi en kortvarig rus i form av effekt opptil 965 hestekrefter, men vil neppe redusere skrekken.

Den standardpreparerte vei- og baneversjonen kalt Club Sport blir utstyrt med en 5-liters V8 på 410 hestekrefter. Den skal gjøre 0-100 km/t unna på 4,4 sekunder, mens inngangsmodellen som veier 1.450 kilo med den mindre V8-motoren skal klare det på 5,0 sekunder.

314 km/t

Club Sport-versjonen har fått en toppfartsperre på 314 km/t. Standardversjonen klarer 274 km/t med 326 hestekrefter. MG skal ha lagt ned mye arbeid i høyhastighetsegenskapene, og under testing på Nardo-banen i Italia skal den nye sportsbilen regelmessig ha levert 320 km/t uten sperrer.

Bilen som ble vist frem på utstillingen i Birmingham hadde en spesialtrimmet 5-liter V8 fra Sean Hyland på 465 hestekrefter.

Egen avdeling

MG XPower SV: 965 hk og lystgass


XPower SV er en videreutvikling konseptbilen X80 som var basert på Qvale Mangusta. Spesielt for XPower VS er at produksjonsmodellen er mye råere en konseptbilen, et positiv overraskelse. I forhold til X80 er baksetene byttet ut med hjelmkrybber og reservehjulsholder.

Markedsføringen er det MG Sport & Racing XPower som skal stå for, men sportsbilen skal bli tilgjengelig gjennom det vanlige forhandlerapparatet. Det betyr at du sannsynligvis kan bestille ditt eksemplar hos nærmeste MG-forhandler. Den blir imidlertid dyr, i England starter prisene på 65.000 pund, og i Norge betyr det nærmere 1,5 millioner enn 1 million kroner.

MG XPower SV: 965 hk og lystgass


MG XPower SV blir satt i produksjon til neste år.

Her finner du store bilder.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere MG-nyheter
  • Her finner du våre MG-tester
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer