Merker det finnes tre biler av

Tre merker à tre biler.

Tatra - her en T 613, produsert fra 1975 til 1998. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Polaris Ranger. Vis mer

Det er registrert tre merker som har tre representanter hver på det norske markedet. Kun en av disse produserer biler i dag.

Tatra

Tatra er en tsjekkisk fabrikant som i og for seg er i virke i dag, men dette gjelder lastebildivisjonen og ikke personbilavdelingen. Produksjonen av personbiler ved den tsjekkiske fabrikken opphørte i 1998. Første personbil som ble produsert ved fabrikken, het ”Präsident” og kom i 1897. Siden da har de laget lastebiler, fly og personbiler. I dag produserer Tatra lastebiler, som hovedsakelig eksporteres til Øst-Europa, India, Kina og Russland.

Amerikanere

De to siste merkene er begge amerikanere. Valiant tilhører fortiden. I begynnelsen (1959) startet den ut som et eget merke, på linje med Dodge, men etter kort tid ble Valiant innlemmet i Plymouth.

Polaris er det eneste av disse tre merkene som produserer biler i dag. Dette er imidlertid terrengkjøretøy, og neppe egnet til veldig mye annet enn å kjøre i terrenget med. I tillegg lager Polaris snøscootere, vannscootere og ATV-er (All Terrain Vehicle).