Mercedes tar en Apple

iPhone-Siri skal ikke kjøre bilen for deg, men hun vil nok likevel være til stor hjelp.

<B>NYTT OG GAMMELT:</B> Slik ser Mercedes nye og delvis iPhone-baserte informasjonssystem ut. Foreløpig er det bare nye A-klasse som får nyte godt av teknologien, men andre modeller vil få teknologien i løpet av 2012. Foto: Produsenten
NYTT OG GAMMELT: Slik ser Mercedes nye og delvis iPhone-baserte informasjonssystem ut. Foreløpig er det bare nye A-klasse som får nyte godt av teknologien, men andre modeller vil få teknologien i løpet av 2012. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple har fortsatt ikke sluppet stemmestyrte «Siri» ut av beta-buret, noe som blant annet betyr at teknologigiganten anser den mye omtalte funksjonen, som kun er tilgjengelig for iPhone 4S, for å være uferdig.

Den er heller ikke tilgjengelig på andre språk enn engelsk, tysk og fransk, men det forhindrer ikke Mercedez-Benz fra å se uante muligheter i den delvis norske teknologien.

Les også: Siri kan starte og stoppe bilen

iPhone på storskjerm

Det er først og fremst to egenutviklede Mercedes-løsninger som tillater at innholdet på iPhone-skjermen gjøres tilgjengelig på bilens store, fastmonterte dashbord-skjerm. "Drive Kit Plus" er tilkoblingssettet som gjør at iPhone-enheten fysisk kan brukes sammen med en Mercedes, mens "Digital DriveStyle"-appen gir tilgang til det vi antar er eksklusivt innhold.

Dette inkluderer blant annet en tilpasningsvennlig, "personlig" radiotjeneste (Aupeo), navigasjonsprogramvare fra Garmin, gjenfinning av kjøretøyet, mulighet for både deling og opplesing av informasjon fra sosiale nettverk, og altså Siri.

DER VAR DEN: iPhonen kan du legge i hanskerommet, hvor den lades mens den er i bruk.
DER VAR DEN: iPhonen kan du legge i hanskerommet, hvor den lades mens den er i bruk. Vis mer


De som allerede kjenner Siri forstår raskt hvilke muligheter som åpenbarer seg ved bruk i bil. Hun kan blant annet bidra til å sende tekstmeldinger og meldinger til sosiale tjenester som Twitter og Facebook, og velge radiostasjon eller musikk fra andre kilder. Alt gjøres ved hjelp av stemmen til bilføreren (eller til barna i baksetet), noe som etterhvert vil bli en dyd av nødvendighet i mange europeiske land på grunn av et stadig mer omseggripende håndfri-påbud.

Devium Dash: Styr all underholdning i bilen fra mobil

Først til A-klasse

I det fastmonterte displayet har Mercedes delt inn funksjonene i tre hovedkategorier: "Sosiale medier", "Media" og "Steder". Den tyske bilprodusenten har altså utviklet et eget grafisk grensesnitt, som integreres med både iPhone og Siri.

Den fysiske kontrolleren er plassert på armlenet i midten av kjøretøyet, og styrer navigeringen gjennom hovedkategoriene på dashbord-skjermen.

Det delvis Siri-baserte systemet vil vises fram sammen med nye A-klasse under bilmessa i Genève, Sveits, som arrangeres for 82. gang fra 8. til 18 mars. Ifølge Mercedes vil teknologien også bli tilgjengelig for B, C og E-klasse-serien fra høsten 2012.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!