SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler
SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: DaimlerVis mer

Mercedes SLR Stirling Moss

Mercedes-Benz og McLaren avslutter samarbeidet med en vindusløs fartsversting.

Med sine 650 hestekrefter og en V8-motor som rekker fra null til 100 km/t på 3,5 sekunder, ønsker superteamet Mercedes-Benz og McLaren å avslutte samarbeidet om prestisjebilen med flagget til topps.

- Mercedes SLR Stirling Moss er den første bilen i verden som er så åpen og så rask, skriver Mercedes-Benz i en pressemelding.

Bilen har nemlig ikke tak. Og heller ingen vinduer. Med andre ord er sjåføren helt uten frontrute eller annen beskyttelse mot vinden som raser imot når man kjører denne nyskapende modellen med en toppfart på 350 km/t.

Se bildene nederst i artikkelen

Les også: Vi prøvekjørte Mercedes SLR McLaren

En klassisk vinner

Det er ikke uten grunn at Mercedes har valgt å kalle sitt siste bidrag til SLR-familien "Stirling Moss". Den britiske racinglegenden som fremdeles holder Millie Miglia-rekorden, Stirling Moss, kjørte Mercedes-Benz til seier etter seier i 1955.

Gjennom størsteparten av 1950-tallet var SLR 300 den store vinneren i de største billøpene. Mille Miglia, Eiffel-løpet, Targa Florio og Tourist Trophy ble alle vunnet av Mercedes' racingversting. Seirene ble først og fremst oppnådd med Stirling Moss bak rattet, men også racingstjerner som Juan Manuel Fangio og Karl Kling var store Mercedes-Benz-sjåfører på denne tiden.

Se bildene nederst i artikkelen

Utseendet

Hele bilen er laget av lettvektig karbonfiber, noe som gjør at designkonseptet i seg selv er enestående.

Det nyskapende kjøretøyet kan lukkes ved to "tonneau covers" som oppbevares i bagasjerommet. Når bilen er lukket ligner bilen en nymotens Batmobile eller noe annet tatt ut fra en superhelts garasje. Selv mener Mercedes-Benz at den ligner en "skulptur".

- Selv når den er stillestående, utstråler sportsbilen så mye dynamikk at iakttageren umiddelbart blir fanget av dens trolldom, mener de.

Om bilen klarer å fortrylle oss er enda uvisst, men helt sikkert er det at bilen ikke blir tilgjengelig for oss vanlige "dødlige".

Mercedes konkluderer nemlig ikke bare med at dette eksklusive kjøretøyet representerer slutten på SLR-familien, men også at den er en hyllest til de mest loyale SLR-kundene. Derfor er bilen også bare salgbar til denne gruppen sportsbilentusiaster.

Sportsbilen kommer ikke til å produseres i mer enn 75 utgaver, og salget settes i gang i mai 2009. Hver av utgavene tilegnes et skiltnummer mellom 1 og 75, og salget varer til desember 2009.

Og prisen, spør du? Ikke mindre enn syv millioner, trehundre og syttifem tusen og hundre og tjuefem norske kroner. Altså 750.000 Euro.

SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler
SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler
SLR (Z199) 2008 Foto: Daimler
SLR 1954 Exterieur Fahrerseite Boden Hintergrund 001 Foto: Daimler
SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler


Les mer om Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, og se spionbilder, her og her.