Mercedes SL med nok en facelift

Under et år etter at SL fikk sin forrige facelift, knipses de første spionbildene av neste ansiktsløftning på den prestisjetunge roadsteren. Relativt radikale kosmetiske endringer skal holde på interessen frem mot neste generasjon som ikke er ventet på flere år ennå.

Oppgraderingene som SL fikk i fjor, var mest av teknisk art. Utseendet forble i all hovedsak det samme. Til gjengjeld fikk flaggskipet nye motorer og et omarbeidet chassis, samt et forbedret interiør. Den maskerte testbilen som vintertestes på bildene, viser at fronten og hekken vil bli ganske kraftig bearbeidet på den nye varianten som er ventet presentert om cirka halvannet år. Våre kilder i Automedia hevder at SL vil låne tydelige trekk fra firedørskupeen CLS. Det betyr ny grill, støtfanger, andre luftinntak og frontlykter som er dratt mer opp mot forhjulene.

Ny AMG

Mercedes SL med nok en facelift

Mercedes SL med nok en facelift

  1. Store bilder


Motorutvalget forblir nesten uendret. SL 55 AMG utgår imidlertid til fordel for SL 63 AMG, med den nye selvpustende 6,2-literen som nå snart sitter i alle AMG-modeller. I SL vil den yte ca 525 hester. Innstegsmodellen blir som før SL 350 som har en 3,5-liters V6'er på 272 hestekrefter. Det er ikke utenkelig at denne kommer i en direkteinnsprøytet CGI-versjon med tanke på at CLS har hatt denne motoren en god stund allerede. 350 CGI yter 20 hestekrefter og 15 newtonmeter mer enn den vanlige 3,5-literen. I tillegg er forbruket lavere. SL 500 er neste steg på rangstigen og har en 5,5-liters V8’er på 388 hester under panseret. Den definitive toppmodellen er SL 65 AMG som trolig også forblir uendret med sine 612 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komfort og sikkerhet

Mercedes SL med nok en facelift


"Nye” SL vil ifølge andre kilder tilbys med diverse finesser hentet fra andre Mercedes-modeller. Airscarf fra SLK, som blåser varm luft ut fra hodestøtten for å holde sjåføren varm, er blant disse. Også det aktive lyssystemet først introdusert i E-klasse som sørger for å tilpasse seg den aktuelle kjøresituasjonen, blir trolig å finne i den oppdaterte SL. Alt i alt skal dette sørge for at SL byr på høyest mulig nivå av komfort og sikkerhet.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder