Mercedes R-klasse mye billigere på to hjul

R-klasse har ikke blitt den suksessen Mercedes-Benz håpet på. En billigere versjon med drift kun på bakhjulene skal bedre på salgstallene.

Det er de sekssylindrede motoralternativene som får bakhjulsdrift som standard. Det betyr 280 og 320 CDI på dieselsiden og 350 som eneste bensinmotor. Bakhjulsdrift i stedet for firehjulsdrift betyr lavere utsalgspris, vekt, drivstofforbruk og ikke minst utslipp. Det betyr at prisreduksjonen blir ytterligere forsterket av CO2-komponenten i vårt avgiftssystem. Regn derfor med at prisene vil havne ganske betydelig under den firehjulsdrevne versjonen. Til sammenligning er avgiftsforskjellen på E 280 CDI i stasjonsvognutførelse, med og uten drift på alle fire, nesten 60.000 kroner. I Praksis vil dette si at en R 280 CDI kan bli opptil 100.000 kroner billigere - dersom den norske importøren ikke velger å putte alt for mye av prisreduksjonen i egen lomme.

Sterkere V8'er

Mercedes R-klasse mye billigere på to hjul

Mercedes R-klasse mye billigere på to hjul

  1. Store bilder fra test


Beveger vi oss litt opp i pris, ser vi at den 5,0 liter store V8’eren i R500 nå blir byttet ut med den langt mer moderne og velfungerende 5,5-literen som har funnet veien til de fleste andre modeller fra Mercedes-Benz. Den nye motoren yter 388 hestekrefter, 82 mer enn den gamle, og burde representere en betydelig økning i fartsressursene til flerbruksgiganten. Den nært beslektede SUVen ML får også denne motoren.

Syvseter

Innvendig blir R-klasse enda mer familievennlig med mulighet også for syv seter. Har du ikke behov for så mange sitteplasser, kan du selvsagt nøye deg med fem eller seks seter som i dag. Noen nye detaljer og fargevalg blir også tilgjengelig i den romslige kupeen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AMG

Utvendig er den største forskjellen at AMG-styling nå blir standard på samtlige modeller. Alle endringer implementeres i 2008-modellen som er tilgjengelig for salg fra sommeren. Prisene blir først offisielle i slutten av måneden.

  • Store bilder fra vår R-klasse-test finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder