Mercedes' minstemenn oppgraderes

Mercedes-Benz’ billigste modeller skal snart fornyes. Det viser disse spionbildene.

Publisert
Sist oppdatert
det er trolig at Mercedes-Benz vil forsøke seg med en Bluetec-diesel med lave utslipp av både CO2 og andre mer lokalmiljøskadelige avgasser.


Lansert for henholdsvis drøyt to og tre år siden, er det snart tid for en midtlivsoppdatering av Mercedes innstegsmodeller. Aller minst er A-klasse som hører hjemme i småbilklassen, mens B-klasse er en femseters fleksibil med gode plassforhold til både folk og bagasje.

Mange fellestrekk

B-klasse
B-klasse Vis mer

Mercedes' minstemenn oppgraderes

 1. Store bilder
A-klasse
A-klasse Vis mer


Begge bygger de imidlertid på samme plattform og svært mye av det tekniske er likt. Også førermiljøet er nesten identisk. Derfor er det ikke unaturlig at man velger å oppdatere begge samtidig til tross for at A-klasse er noe eldre.

Visuelle endringer

Det er litt vanskelig å si nøyaktig hva endringene går ut på ut i fra disse spionbildene, men det er åpenbart at både front og hekk vil bli noe annerledes på de ansiktsløftede utgavene. I følge bildeleverandør Automedia kan det virke som A-klasse får de største endringene med nye lykter i begge ender, ny grill og nye støtfangere både foran og bak.

Bluetec og hybrid?

Det er for tidlig å si noe om hvilke tekniske forandringer vi kan vente oss, men det er trolig at Mercedes-Benz vil forsøke seg med en Bluetec-diesel med lave utslipp av både CO2 og andre mer lokalmiljøskadelige avgasser. Nevnte Automedia spekulerer også i at det er en hybridutgave på gang, noe vi er usikre på om kommer til å bli realisert før neste generasjon A- og B-klasse.

Oppdaterte utgaver av A- og B-klasse er ventet presentert på Paris-utstillingen i oktober neste år.

 • Flere og større bilder finner du her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer