Mercedes med nytt drømmeland

Mercedes’ hustrimmer AMG har fått friere tøyler og en ny lekegrind for utvikling og produksjon av enda heftigere og mer eksklusive modeller på spesialbestilling fra velholdne kunder.

Mercedes med nytt drømmeland

  1. Store bilder
Produksjonshallen hos AMG Performance Studio Vis mer


De vanlige AMG-modellene burde være spesielle nok for de fleste. Likevel er det et stadig større krav om individuell tilpasning av allerede ekstraordinære modeller. Det har Mercedes tatt konsekvensene av og åpner AMG Performance Studio. I tillegg til individuell tilpasning på ulike AMG-modeller, lager man også spesialmodeller i begrensede opplag. Nye SLK 55 AMG Black Series og CLK DTM AMG Cabriolet er eksempler på dette.

SLK kupé

SLK 55 AMG Black Series er en kupéversjon av SLK 55 AMG. Det foldbare ståltaket er byttet ut med et fast karbontak som reduserer vekten og øker vridningsstivheten. Chassiset har et langt sportsligere oppsett og motoren på 5,5 liter er trimmet til 400 hestekrefter og 520 newtonmeter. Akslerasjon fra 0-100 går på fattige 4,5 sekunder.

Verdens raskeste fireseters kabriolet

CLK DTM AMG Cabriolet Vis mer


CLK DTM AMG Cabriolet er kabrioletversjonen av CLK DTM AMG som kom for omtrent to år siden. Dette var en rå sportsbil, men mange kunder ønsket seg en toppløs versjon. Derfor lager Mercedes nå hundre eksemplarer av CLK DTM AMG Cabriolet. Motoren er den samme som sitter i kupeen og yter 582 hestekrefter og 800 newtonmeter. 0-100 tar en liten tiendel mer enn for kupéen, men 3,9 sekunder er fortsatt en fryktinngytende tid.

Individuelle tilpasninger

Endringene på øvrige AMG-modeller baserer seg på den enkelte kundes ønsker. Det kan dreie seg om visuelle endringer på innsiden og utsiden i tillegg til tekniske oppgraderinger på for eksempel understell og bremser.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder