Bortsett fra at det står skrevet på bilens side er det ingenting som forteller oss at dette er en ladbar Mercedes S-klasse. Foto: Daimler
Bortsett fra at det står skrevet på bilens side er det ingenting som forteller oss at dette er en ladbar Mercedes S-klasse. Foto: DaimlerVis mer

Mercedes med ladbar S-klasse

Også forrige generasjon S-klasse kunne leveres som hybrid. Men den nye kan i tillegg lades fra stikkontakt.

Den nyeste generasjonen Mercedes S-klasse kan nå skilte med et forbruk på ned til 0,3 liter per mil takket være en ny ladbar versjon.

Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid er bilens fulle navn og det er en videreføring av forrige generasjons hybridiseringskonsept. Det nye nå er at bilen har mer krefter, at den kan lades fra stikkontakt og at den kan kjøres som elbil - altså i full-elektrisk modus - i opptil tre mil.

TEST: Mercedes-Benz S 400 Hybrid

480 + 340 Nm

Bensinmotoren sitter der den pleier - foran - og er en turboladet V6-motor med tre liter slagvolum. Maksimal effekt er 333 hestekrefter og dreiemomentet er 480 newtonmeter. Bak finnes i tillegg en elektromotor og en batteripakke. Elmotoren produserer opptil 110 hestekrefter og 340 newtonmeter dreiemoment.

Batteripakken har en ti ganger større kapasitet enn den i forrige generasjons hybrid. Den stjeler også dessverre en del av plassen i bagasjerommet bak.

Her er nye S-klasse som kupé

Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid er, som navnet indikerer, ladbar fra stikkontakt og skal kunne kjøre tre mil i elbil-modus. Krefter har den i massevis: 5,5 sekunder fra 0-100 er en meget respektabel tid. Foto: Daimler
Foto: Daimler
Foto: Daimler
Foto: Daimler
Foto: Daimler
Foto: Daimler
Bortsett fra at det står skrevet på bilens side er det ingenting som forteller oss at dette er en ladbar Mercedes S-klasse. Foto: Daimler
Foto: Daimler


Svært nøysom

Men hensikten helliger midlene og et forbruk på bare 0,3 liter per mil, som gir utslipp på bare 69 gram CO2 per kilometer er resultatet, som burde gi hyggelige utslag når engangsavgiften skal kalkuleres. Dermed blir også denne bilen et langt mer troverdig alternativ til luksusklassens hybrid-flaggskip, Lexus LS 600h.

Artikkelen fortsetter under annonsen

IMPONERER: Volvo V60 Diesel Plug-in Hybrid testkjørt

Fire programmer

Nye S 500 Plug-in Hybrid kan kjøres i fire forskjellige modi eller kjøreprogrammer. Det er de følgende:

  • Hybrid modus
  • E-modus - som ren elbil
  • E-Save - med fulladet batteri som man sparer til senere bruk (for eksempel hvis man nærmer seg en by)
  • Charge - batteriet lades mens man kjører.

Tre S-hybrider

Den ladbare hybriden kommer i tillegg til ny generasjon av både S 400 hybrid og S 300 BlueTec Hybrid. Det betyr altså at det finnes hele tre forskjellige hybrid-versjoner av nye S- klasse - det er en soleklar ny rekord for noen modellrekke.