Den nye C-klassen vil ha klare likhetstrekk med denne bilen, Mercedes S-klasse.
Den nye C-klassen vil ha klare likhetstrekk med denne bilen, Mercedes S-klasse.Vis mer

Mercedes med BMW Compact - killer

Kampen mellom erkerivalene BMW og Mercedes hardner til. I løpet av år 2000 lanserer Mercedes en ny C-klasse, med klare stylingelementer fra S-klasse. Mest oppsiktsvekkende er llikevel at Mercedes beveger seg inn på BMW Compact og Volkswagen Golf territorium.

Først ut er sedanen, hvor både eksteriør og interiør har gjennomgått store forandringer. I fronten finner man to uavhengige lykter på hver side, som begge ligger under et felles glass - på samme måte som hos BMW 3-serie. Bak får C-klassen samme lykter som den nye S-klassen, og den evindelige enarms vinduspusseren blir erstattet med doble.

Interiøret vil også ha stilelementer fra S-klassen, blant annet instrumentene vil ha samme utformning.

C-klasse kombi

BMW Compact skal utfordres, derfor lanserer Mercedes en C-klasse med bakluke.
BMW Compact skal utfordres, derfor lanserer Mercedes en C-klasse med bakluke. Vis mer

Omtrent samtidig med introduksjonen av sedanen kommer en kombiutgave av Mercedes C-klasse. Bilen skal konkurrere direkte med BMW 3-serie Compact, hvilket betyr at bilen får variabelt bagasjerom og stor bakluke. Trass i at bilen blir noe kortere enn en ordinær C-klasse, vil akselavstanden være den samme. Det betyr at plassen og komforten i C-klasse kombi ikke vil bli dårligere enn den er i sedanen.

Kombiutgaven av C-klasse vil kun blir tilgjengelig med firesylindrede motorer, minste motor blir på 1,6 liter og 100 hestekrefter.

Ny dieselmotor

Bakfra vil også den nye C-klassen likne storebror S.
Bakfra vil også den nye C-klassen likne storebror S. Vis mer

Motorene i C-klasse vil stort sett være de samme som man finner i dagens biler. Det betyr at C180 fortsatt blir grunnmodellen, mens C280 markerer toppen. Selv om motorene er de samme, vil de bli renere med hensyn til utslipp og ytelsen vil øke noe. Når C-klasse introduseres i år 2000 vil kompressormotoren på 2,3 liter bli erstattet av en to-liter med kompressor, men ytelsene vil være nærmest uforandret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant dieselmotorene fortsetter dagens motorer med Common-Rail innsprøytning (CDi), men en ny motor vil bli lansert sammen med C-klassen. Den vil får et slagvolum på 2,7 liter og skal yte 155 hester, denne motoren blir også å finne i E-klasse.

SLK med V6

I løpet av år 2000 kommer A-klasse i en oppgradert versjon. Til sommeren kommer dessuten A190 med en motor på 125 hester.
I løpet av år 2000 kommer A-klasse i en oppgradert versjon. Til sommeren kommer dessuten A190 med en motor på 125 hester. Vis mer

I løpet av våren år 2000 vil Mercedes lansere en SLK med V6-motor og kompressor. Denne motoren vil utvikle 300 hestekrefter og SLK vil da rykke opp til å bli en seriøs konkurrent til BMW M-roadster.

I løpet av sommeren 1999 vil også E-klasse komme i ny versjon, blant annet vil bilen få ny støtfanger, grill som på CLK coupe og lavere panser. En A-klasse med 125 hestekrefter blir lansert i løpet av sommeren 1999. Senhøstes år 2000 vil dessuten A-klasse komme med et nytt interiør.