Mercedes med antropomorfe blinklys

Mercedes Concept Style Coupé har slående design - og noen fabelaktige lykter.

Lignende hovedlys har vi aldri sett på noen bil. Her ser bilen ut som Lord Voldemort fra Harry Potter-universet - eller et ondskapsfullt reptil, men lyktene har også vennligere utseende egenskaper... Foto: Daimler
Lignende hovedlys har vi aldri sett på noen bil. Her ser bilen ut som Lord Voldemort fra Harry Potter-universet - eller et ondskapsfullt reptil, men lyktene har også vennligere utseende egenskaper... Foto: DaimlerVis mer

Dere som på dette nettstedet leste om Mercedes' konseptbil CSC nylig, kan ikke ha unngått å legge merke til de svært spesielle frontlysene.

Festival-presentasjon

Vi så også at de var noe for seg selv, men vi ble ikke klar over hvor unike de var før vi kom over den lille videosnutten vi gjengir her nedenfor. Det er nettstedet Notcot som har lagt den ut. Bilen ble brukt som blikkfang under en musikkfestival i Los Angeles, og bilen ble rytmisk lyssatt med LED-projektorer til musikk av Beastie Boys.

Mekanisk innretning

Der ble den spesielle blunkingen fra blinklysene på Consept Style Coupé fanget på videoen vi ser nedenfor. Effekten er ganske spesiell, som et flørtende signal med blafrende øyevipper. Mercedes kaller dem kinetiske blinklys, og de fungerer på den måten at lameller festet til en roterende aksel lar lyset slippe gjennom via suksessive åpninger i en sidelengs bevegelse, hvorav den besnærende visuelle effekten. Men døm selv:


Mot produksjon

Mercedes CSC er en konseptbil som annonserer stilretningen for en kommende "firedørs kupé" av mer kompakte dimensjoner enn den eksisterende CLS.

Som vi kan se her i Mercedes-Benz' egen promosjonelle video, er lyssettingen en viktig del av konseptet, og det både utvendig og innvendig. Bedøm selv:


Vi mistenker dessverre at lys-teknologien kommer til å være av mer klassisk art når denne bilen kommer i produksjon, muligens til neste år.