Mercedes lufter C 63 AMG stasjonsvogn

Nå som M3 er presentert venter alle spent på Mercedes’ motsvar, C 63 AMG. Her er den fanget under testing – som stasjonsvogn.

Verken C 63 AMG eller C-klasse stasjonsvogn er ennå vist. Faktisk er dette trolig de beste bildene av begge to. Og dessuten bekrefter de at stasjonsvognutgaven lanseres samtidig som den etterlengtede AMG-versjonen.

Lite skjules

Bildene viser en relativt lettmaskert testbil. Det er nå mulig å se bilens konturer og proporsjoner, og bare detaljer som for eksempel baklyktene er fortsatt skjulte. Den fremre halvdelen av bilen er identisk med sedan-broren. AMG-kjennetegnene er på plass i form av en dypere frontspoiler med store luftinntak og grove bremser og hjul dimensjonert for den heftige motoren denne bilen skal forsynes med.

430 hester?

Mercedes lufter C 63 AMG stasjonsvogn

Mercedes lufter C 63 AMG stasjonsvogn

  1. Store bilder


AMG-kraftverket er 6,2 liter stort og kapabelt til å pumpe ut opptil 525 hestekrefter, som tilfellet er i luksuskupeen CL. C 63 AMG kommer imidlertid til å få en noe nedtunet variant av den store V8’eren. Anslagene varierer helt fra 400 til 500 hestekrefter. Med tanke på at nylig viste M3 har 420, det samme som nåværende RS4, tipper vi at Mercedes legger seg like i overkant av dette.

Både C-klasse stasjonsvogn og C 63 AMG blir presentert i september på Frankfurt-utstillingen.

I vårt fotoalbum kan du se flere store bilder, også illustrasjoner av de kommende erkekonkurrentene BMW M3 Touring og Audi S4 Avant. Klikk her!

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder